Geometria przednich kół Leon I, 1.9 TDi 130KM

23 Cze 2020, 08:03

Witam serdecznie forumowiczów pisze z prośbą do was o jakieś sugestie co może być związane z powodem nie symetrycznych przednich kół. A mianowicie prawe koło górą jest w pewnym stopniu pochylone w stronę auta, a lewe licuje się z błotnikiem. Czy jest możliwe ze zwrotnica poddała by się ze kolo nie stoi jak powinno. Na zbieżności powiedziano ze jest w porządku i prawdopodobnie jest uszkodzony amor wiec go wymieniłem na nowe oba lecz bez efektu, następnie wymieniłem oba wahacze - bez efektu , zostało jedynie zwrotnice podmienić, nie chce iść zbytnio w koszta ale jak nie będzie wyjścia to będę zmuszony o wymianę. Jeśli ktoś z obecnych ma jeszcze jakieś pomysły związane z tym fantem to proszę o odpowiedz. Dziękuję i Pozdrawiam.
untik007
Nowicjusz

23 Cze 2020, 09:43

untik007 napisał(a):Na zbieżności powiedziano ze jest w porządku i prawdopodobnie jest uszkodzony amor wiec go wymieniłem na nowe oba lecz bez efektu
No to jest w porządku czy nie? Jeżeli stoi pod innym kątem to nie jest dobrze i zbieżność nie będzie prawidłowa.
Tu podczas ustawiania zbieżności powinno wyjść co jest przyczyną tego problemu.

Czy samochód był uderzony ta stroną z przodu?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Cze 2020, 13:35

untik007 napisał(a):Na zbieżności powiedziano ze jest w porządku
Nie wiem u jakich byłeś"fuchowców" W takim przypadku nalezy wykonać pomiar i ewentualnie regulację geometrii całego zawieszenia.Czy dostałeś wydruk z tej zbiezności... :?:
Ps.Już nie pamiętam dokladnie czy w tym modelu jest regulacja kąta pochylenia koła... :/
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Cze 2020, 20:50

Migi60 napisał(a):Ps.Już nie pamiętam dokladnie czy w tym modelu jest regulacja kąta pochylenia koła... :/
Nie ma.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi

24 Cze 2020, 20:46

bonifacy napisał(a):Nie ma.
Ok...Dzięki za info.Ja już ponad 3 lata nie pracuję a więc uleciało z glacy...Jednak mozna zrobic pewien myk i wtedy jest możliwość ustawienia kąta.Nie wiem czy jest sens o tym pisać bo widze ze klient zniknął... :D
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2014

24 Cze 2020, 21:12

Pewien myk ? Czyżbyś miał na myśli tzw. fasolkę na śrubach mocowania amora do zwrotnicy ? Jak tak to tutaj to nie przejdzie.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi