Głębokie zarysowania - Jak naprawić ?

03 Sie 2011, 15:21

Witam, tak jak w temacie ostatnio zahaczyłem moim autem o słupek i zostały po ty,m dość głębokie zarysowania. Jak to naprawić?

tutaj załączam zdjęcie
kubaK
Obserwowany

Auto: Kia ceed, 1.4 109KM

07 Sie 2011, 19:11

W grę wchodzi tylko lakierowanie zderzaka lub możesz w mieszalni lakierów kupić niewielką ilość lakieru w kolorze Twojego auta (wygląda jak lakier do paznokci) i przymalować, żeby nie rzucało się w oczy jeżeli chcesz to zrobić tanim kosztem.
kamilszczak01

23 Lut 2012, 22:33

Zdecydowanie polecam Puller - jest to innowacyjna technologia, która za pomocą suchego lodu czy kleju usuwa wgniecenia bez lakierowania. Sam korzystałem z Pullera i efekt przeszedł moje oczekiwania. Nieważne czy są to uszkodzenia od kasztanów, gradu czy stłuczek - z każdym ta technika radzi sobie świetnie. Koszty są też dużo niższe aniżeli przy tradycyjnym lakierowaniu.
Pozdrawiam,
Janek
janekkibic
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2003
Auto: Audi A4

24 Lut 2012, 23:32

zgadzam się z przedmówcą, samemu jest cięzko i traci się czas. :twisted: Jak się weźmie na wosk w naszym klimacie zaraz rdza wejdzie.
Świrek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 08 1986
Auto: Volkswagen Polo 1.9D

20 Kwi 2012, 16:15

polerka nie wystarczy - sa dostepne markery na takie zarysowania - warto spróbować
Paauulina
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
Prawo jazdy: 01 01 2008
Auto: OPEL ASTRA III CABRIO

09 Maj 2012, 22:55

Jak ja sobie radzę z takimi problemami? Benzyna ekstrakcyjna,klej Distal nałożony tylko w miejsce ubytku(lepszy jest w tym wypadku od szpachli),czekam aż trochę stwardnieje ,nakładam,obrabiam packą,czekam aż stwardnieje całkowicie,delikatnie szlifuję ściernym,potem spray i delikatnie pryskam .Gwarantuję,że klej nie puści nigdy,nie odpryśnie za Chiny :!: Wszystkie delikatne ubytki tak reperuję,naturalnie przy większych tylko szpachla.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

27 Maj 2012, 17:37

Takie spore rysy to chyba żadnym domowym sposobem się usunąć nie da.. No ale próbuj 8)
franzz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

28 Wrz 2016, 12:13

Ja miałem raz problem z głębokim zarysowaniem, a na lakiernika stać mnie nie było. Kupiłem sam w sklepie szpachle, lakiery jakie potrzebowałem i udało mi się samemu naprawić lakier nie mając wiedzy lakierniczej i doświadczeń do tej pory :)
Randall
Nowicjusz

Auto: Mercedes klasa A

02 Lip 2017, 23:53

Najlepiej będzie udać się do zakładu zajmującego się profesjonalną renowacją lakieru. Doświadczenie w wykonywaniu tego rodzaju usług mają specjaliści zajmujący się odświeżaniem lakieru.
stobejczyk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 08 1978
Auto: Peugeot 206
Paliwo: Benzyna + LPG