Głośna muzyka w samochodzie

08 Cze 2010, 20:00

Co myślicie o kierowcach, którzy słuchają głośno muzyki w samochodzie?

Idziecie chodnikiem i słyszycie bum bum (...) bum. Jaka jest pierwsza wasza reakcja?? Co o tym sądzicie??
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

08 Cze 2010, 20:10

Jak dla mnie jest to nic innego jak popisanie się przed innymi. :neutral:
Poza tym jazda przy głośnej muzyce stwarza zagrożenie w ruchu drogowym gdyż np. nie usłyszymy sygnału pędzącej karetki bądź straży pożarnej,tym samym nie wiele brakuje do wypadku...
remik19
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Knurów

08 Cze 2010, 20:15

Fakt mozna nie uslyszec ale w zobaczeniu jej w lusterku wstecznym juz muzyka nie przeszkadza.
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Cze 2010, 20:16

remik19 napisał(a):Jak dla mnie jest to nic innego jak popisanie się przed innymi. :neutral:

Nie przesadzajmy może dla tego że lubi ?? :lol:

Ogólnie nie mam nic do takich kierowców bo sam lubię tak głośno słuchać :mrgreen:
remik19 napisał(a):Poza tym jazda przy głośnej muzyce stwarza zagrożenie w ruchu drogowym gdyż np. nie usłyszymy sygnału pędzącej karetki bądź straży pożarnej,tym samym nie wiele brakuje do wypadku...

Mój brat ciągle słucha radia głośno i jeszcze przez to nie spowodował żadnego wypadku a ma prawko 10 lat :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

08 Cze 2010, 20:19

Tez slucham glosno wiec stad ten post. Jestem tego samego zdania co samuraj
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Cze 2010, 20:47

No ja też sobie lubie czasami podgłośnić troche radyjko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje gazowe III generacji
    Najmniej popularny typ instalacji LPG, będący niejako pośrednim pomiędzy II a IV generacją. Trudno obecnie spotkać nowe takie zestawy, gdyż rynek zdominowały systemy sekwencyjne. W instalacji gazowej III generacji wyeliminowano ...

08 Cze 2010, 21:00

O kto sie odezwal no i dobrze po to jest radio :cool:
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Cze 2010, 21:03

I to nie jest szpan jak to nazwał remik19, :!: :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Cze 2010, 21:08

Tak mowia tylko ci co maja gorsze audio bo nie maja czym zagrac :lol: :lol:
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

08 Cze 2010, 21:25

mikas24 napisał(a):Tak mowia tylko ci co maja gorsze audio bo nie maja czym zagrac :lol: :lol:

Dobre dobre :mrgreen:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Cze 2010, 21:51

Zależy jak się go słucha, jeśli przy zamkniętych szybach to ok. Sam czasem słucham głośno muzyki( w końcu niektórych subtelności barw instrumentów nie słychać gdy jest cicho) ale całe szczęście Mercedes jest tak wyciszony, że na zewnątrz niemal tego nie słychać więc wstydu nie ma.
Jeśli ktoś słucha głośno muzyki z otwartymi oknami to kojarzy mi się to jednoznacznie z buractwem. To zwykły szpan na niskim poziomie, o tym jak pogarsza się akustyka i jakość odsłuchu chyba nie muszę wspominać co jednoznacznie wskazuje, że takiemu osobnikowi nie zależy na odsłuchu a na tym by wszyscy wokół wiedzieli, że jedzie a nie każdy lubią muzykę tego typu.
Ogólnie słuchaj czego chcesz ale nie zmuszaj innych by słuchali z Tobą.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

08 Cze 2010, 23:54

Wiesz jak jest goraco to nie bede smazyl sie w aucie tylko dlatego ze komus sie moja muzyka nie podoba. Zreszta inni slysza to przez chwile bo przeciez nie stoje w miejscu
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Cze 2010, 00:33

mikas24 napisał(a):Jaka jest pierwsza wasza reakcja??

burak

Fakt mozna nie uslyszec ale w zobaczeniu jej w lusterku wstecznym juz muzyka nie przeszkadza.

niby jesteś z sosnowca a piszesz jak ze wsi... przede wszystkim możesz nie zauważyć karetki która wyjeżdża z boku.

mikas24 napisał(a):Tak mowia tylko ci co maja gorsze audio bo nie maja czym zagrac

mam sprzecik za 3-4 k zł i jakoś nie słucham muzyki głośno ;-) może czasami się zdarzy jak leci jakiś ładniejszy kawałek ale nie jest to aż tak głośne żeby mnie było słychać w promieniu 100 metrów

Wiesz jak jest goraco to nie bede smazyl sie w aucie

zmień tą padake na coś z klimatyzacją :P

ponadto głośna muzyka zmniejsza koncentracje, możesz nie usłyszeć jakiegoś pojazdu który hamuje z piskiem, przez co nie możesz odbić kierownicą żeby uniknąć kolizji... trochę więcej wyobraźni chłopaczku, masz prawo jazdy pewnie od roku albo dwóch no i niestety doświadczenia 0.... teraz się będziesz wykłócał ile TY nie jeździłeś gdzie nie byłeś ale prawda jest taka że musisz w coś mocno pierdolnąć żebyś się nauczył rozumu :)
LOL2010
Nowicjusz

Miejscowość: dokąd

09 Cze 2010, 00:38

Dobrze ze chociaz sie przedstawiles jako burak milo nam witamy na forum. Nigdy nie bylo tak zebym czegos nie zauwazyl albo wjechal w cos z powodu muzyki, poprostu nie potrafisz sie skupic na 2 rzeczach jednoczesnie a mam klime ale nie korzystam
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

09 Cze 2010, 01:33

mikas24 napisał(a):Dobrze ze chociaz sie przedstawiles jako burak milo nam witamy na forum.

pytałeś więc Ci odpowiedziałem, a to, że moje stwierdzenie Ciebie obraża to już Twój problem :)

mikas24 napisał(a):Nigdy nie bylo tak zebym czegos nie zauwazyl albo wjechal w cos z powodu muzyki

spodziewałem si takiej odpowiedzi, wszystko przed Tobą ;-)
LOL2010
Nowicjusz

Miejscowość: dokąd