24 Cze 2015, 19:04
Witam serdecznie
Mam pewien problem, prosiłbym Państwa o pomoc, mianowicie dziś w swoim Chrysler 300M usłyszałem głośne stuknięcie z przodu z prawej strony. Występuje ono nieregularnie, zazwyczaj podczas skręcania przy wolnej jeździe. Te jeb***cie jest tak mocne że czuć w środku w aucie to. Byłem u jednego mechanika, przeorał zawieszenie przednie na kanale i nie stwierdził nic, u drugiego mechanika podobnie, stwierdzili delikatny luz w prawej końcówce drążka ale odrzucam tę hipoteze ponieważ miesiąc temu wymieniałem lewą końcówkę drążka bo miała luzy i takich stuków nie było, są tak mocne że mam wrażenie jakby koło miało odpaść. Nie wiem czy to istotne ale jak już taki stuk się pojawi to mam wrażenie jakby auto lekko odskakiwało na prawą stronę ale nie wiem czy to nie złudzenie przez te mocne stuknięcie. Miesiąc temu wymieniałem również z przodu tuleje wahaczy. Nadmienię, że auto jedzie prosto, niekiedy ściąga ale to przez koleiny chyba bo opony szerokie 225/55/17.
Ma ktoś pomysł co to może być? Miesiąc temu przednie amortyzatory miały po 65% bo były sprawdzane