GLOSNIKI 350 W

21 Sie 2006, 19:00

Hey jestem tu nowy i chcialbym sie dowiedziec czy mozna podlaczyc 350w glosniki odrazu do radnia czy trzeba przez zmaczniacz :)??
Dzieki z gory :) :P
SZYMQ
Nowicjusz

21 Sie 2006, 19:37

Witam,
Takie głośniki podłączyć można i bedą grały zależy jeszcze jakie masz radyjko, ale jak bedziesz chciał posłuchać troche głośniej muzyki to po pierwsze nie będzie to czysty dźwięk a napewno basu z nich takiego jak powinien być nie wydobędziesz, po drugie spalisz końcówke mocy w radiu i będziesz miał problem. Proponuje kupic wzmacniacz dwukanałowy odpowiednio dobrany do mocy głośników wtedy bedziesz zadowolony ze słuchania muzyki na bank ;)
Pozdro. Kacper
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Sie 2006, 20:00

Żeby była jakość musi być wzmacniacz.
Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
Auto: nie mam

21 Sie 2006, 21:16

Dzieki z odp. A jaki proponujesz kupic zmaczniacz do takich glosnikow :):)??
SZYMQ
Nowicjusz

21 Sie 2006, 21:33

to takich Glosnkiow :)
link:
[link do eBay wygasł]
SZYMQ
Nowicjusz

21 Sie 2006, 22:10

eh...
te to pod radiem bez wzmacniacza będą śmigać,one to mają ale po 35W :lol: :lol: :lol:
pozdro 8)
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...

22 Sie 2006, 09:19

Acha :) dzieki z odp ale dlaczego pisze 350w
I co sadzicie o tych glosniczkach ?? :lol:
pozdro
SZYMQ
Nowicjusz

22 Sie 2006, 21:25

no muszą jakieś bzdury pisać :lol:
może jest to moc w piku osiągana w specyficznych warunkach :lol:
grzestv
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Sie 2006, 22:55

Masz racjie cos musza pisac zeby zachecic klijenta oki :)
Dzieki za pomoc :)
:P :P :P
SZYMQ
Nowicjusz

20 Wrz 2006, 19:00

z własnego doświadczenia powiem. Miałem jakiś czas temu, w poprzednim aucie w półce włożone głośniki Pioneera o mocy bodajże 240 Wat w RMS (średnica 20 cm, wtedy był to najwyższy model Pioneera z okrągłych na dany rok) i najpierw miałem je podłączone pod radio bezpośrednio (moc radia na wyjściu teoretycznie 35 Wat (tak podawał producent, ile było faktycznie, nie wiem) i grały zwyczajnie, żadnej rewelacji, powiedziałbym, że tak samo jak 16cm z przodu Alpiny, a po podłączeniu ich pod wzmacniacz JBL zwyjściem po 100 Wat na końcówke głośniki roznosiły samochód :) Praktycznie nie była potrzena żadna tuba, nic totalnie. Głośniki dopiero pdo tym piecykiem zaczęły pracować w pełnym swoim zakresie i z pełnymi możliwościami. Także pod radiem markowe, dobre głośniki, które rzeczywiście mają takie parametry jak na opakowaniu, grać będa (mi nic nie trzeszczało) ale będzie to oszukiwanie samego siebie że jest OK.
Pozdrawiam[/img]
stanik
Nowicjusz