Głośniki 6x9-1200W- jaki wzmacniacz?

30 Sty 2009, 22:08

Witam.
Jaki wzmacniacz wybrać do 2 głośników 6x9 link do nich: [link do oferty na Allegro wygasł] (już je mam)

Coś niedrogiego tylko pod te 2 głośniki... (plus oczywiście 2 fabryczne głośniki sprzodu WV Polo '97)
radio kenwood w4034A 4x45W.

Wzmacniacz 800W wystarczy, czy jak to jest?
Nie znam sie na tym więc pytam:) pamóżcie
Funaki
Nowicjusz

Miejscowość: Kluczbork

01 Lut 2009, 13:21

Kolego.
Do tych głośników. które prezentujesz nie potrzebny Ci jest wogóle wzmacniacz. Nie sugeruj się tym co określił sprzedawca. Moim zdaniem te głośniki nie mają 1200 Watt. Tyle to one mają może w PMPO. A te określenie służy tylko do oszukania klienta.
One mają może gdzieś jakieś 200 watt razem. I to już chyba maksymalnie.
Ja bym się bał podłączać jakikolwiek wzmacniacz, ponieważ z pewnością po dodaniu mocy głośniki tego nie wytrzymają i po prostu "szlag je trafi". Podłącz je pod normalne radio.
Poradzę Ci tylko że jak kupujesz głośniki to pytaj o moc znamionową :). Bo ta jest realna.
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn

05 Lut 2009, 12:07

Te głośniki mają po 60 W, a radio 45 W, wiec chyba niebardzo by to grało co?
Funaki
Nowicjusz

05 Lut 2009, 13:41

Najpierw podłącz zobacz i posłuchaj a potem możesz pomyśleć o kupnie jakiegoś wzmacniacza
zgibi
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Lut 2009, 15:50

Moim zdaniem te glosniki sa lipne a radio spokojnie da rade na nich... ja mam radio blaupunkta [link do oferty na Allegro wygasł]
a glosniki wstawilem od wiezy <wiem>
mlody kierowca
Zayer
Nowicjusz

Miejscowość: konskie

08 Mar 2009, 01:46

Ja mam radyjko "bez firmowe" 4x40 i do tego głośniki BLG 6x9 3-drożne (max 380W) z tylu w desce do tego gwistki na przodzie PEIYING (max 180W) i przednie głośniki po 10W... cyka aż miło w sam raz na mały lans po mieście 8)
BANAN23
Początkujący

Miejscowość: Jabłonna Lacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Lexus LC500h hybrid – 4,9 sek., 359 KM
    Model LC powstał jako urzeczywistnienie idei, wyrażonej w zaprezentowanym w 2012 roku na Salonie Samochodowym w Detroit samochodzie koncepcyjnym LF-LC (Lexus Future Luxury Coupe). Firma nie planowała jego komercyjnej kontynuacji, ...

09 Mar 2009, 15:04

Thx za odpowiedzi:) podłaczyłem je pod samo radio plus 2 sprzodu fabryczne i wszystko hula:D Faktycznie ci producenci "kolorują" moc swoich głośników. Thx all i pozdroo
Funaki
Nowicjusz