Głośny silnik 1.5 DCI

20 Maj 2013, 08:02

150 zł regulacja zaworów ale mówi ,że jeżeli są walnie popychacze to 300 zł tylko nie określił mi się dokładnie czy 150+300 czy 300 ogólnie To dużo czy mało? Ciężko w ogóle takie coś samemu wymienić? Mój Ojciec trochę ogarnia auta ;) stad pytanie :)
srel
Nowicjusz

Auto: Clio II
Silnik: 1.5 65 km

20 Maj 2013, 08:14

najpierw sprawdź ciśnienie oleju na gorącym silniku.
andrzej_124
Stały forumowicz

20 Maj 2013, 22:27

srel napisał(a):150 zł regulacja zaworów
Coś się uparł tych zaworów ? Przed ich regulacją trzeba sprawdzić czy rzeczywiście jest potrzeba,
srel napisał(a): jeżeli są walnie popychacze
Nie mogą być walnięte - gostek nie zna tematu, W ogóle to chłopie błądzisz . Chcesz na siłę wydać kasę to wydawaj. Nie moja sprawa.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

21 Maj 2013, 06:55

No ale tak mi odpowiedzieli ,że to prawdopodobnie to.:( jak mam sprawdzić ? lub tez zdiagnozować coś innego?:)
srel
Nowicjusz

21 Maj 2013, 08:03

bonifacy napisał(a):Coś się uparł tych zaworów ? Przed ich regulacją trzeba sprawdzić czy rzeczywiście jest potrzeba,

Ja mu to podpowiedziałem, niewątpliwe grają zawory - pytanie tylko czemu. Jeśli regulacja nie była dawno robiona to i tak przydało by się zrobić. To nie są pieniądze w błoto. Ale sprawdzić można...

srel napisał(a):No ale tak mi odpowiedzieli ,że to prawdopodobnie to.:( jak mam sprawdzić ? lub tez zdiagnozować coś innego?:)

Jeżeli chcesz to podjedź gdzieś na sprawdzenie ciśnienia oleju (nie pali Ci się kontrolka , prawda)??? To tak na wszelki, operacja kosztuje grosze, a będziesz miał pewność. Ale osobiście wątpię... Ja nadal obstawiam zawory :D...

A luz zaworowy sprawdza się szczelinomierzem po zdjęciu pokrywy zaworów. Powinni Ci to zrobić za grosze, albo możesz to też zrobić sam jak bardzo się uprzesz ;).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

21 Maj 2013, 08:48

Nie , nie pali mi się kontrolka a o co chodzi z tym ciśnieniem oleju? :)
srel
Nowicjusz