Witam. mam pytanie posiadam lagune 2 z silnikiem 2.0 benzyna. Moje pytanie brzmi czy glowica od laguny 2 1.8 benzyna bedzie pasowała do tej z silnikiem. Nie wiem jakie sa roznice technologiczne ale laguna 1.8 od laguny z silnikiem 2.0 rozni sie skokiem tloka. szerokosc tloka jest taka sama.
Raczej nie bedzie pasowała - mogą mieć inne komory sprężania mieszanki 1,8 bedzie miała mniejszą- nawet jesli otwory chłądzące by pasowały jak i układ śrub dokręcających głowice to może dojsć do uszkodzenia uszczelki pod głowica po jej zamontowaniu.
Dzieki za pomoc. Ale zinnej beczki czy silnik z laguny 1.8 kod f4p moge wsadzic w miejsce 2.0 kod f4r tak zeby dzialalo bo wmoim 2.0 glowica padla i nie mozna jej zregenerowac a nigdzie nie moge znalezc 2.0 a pozatym do silnika 2.0 sa 4 radzaje glowicczyli typ silnika f4r i jakies numery od 712-715 a nie wiem gdzie moge znalezc kod silnika bo na bloku silnika nic nie mam. Nawet nie wiem dokladnie jakiej szukac dzieki
Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku? Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
Wyjazd na wakacje samochodem – o czym pamiętać? Długo wyczekiwany po okresie kwarantanny czas wakacyjnych wyjazdów w końcu nadszedł. Z uwagi na bezpieczeństwo, o wiele więcej Polaków w tym roku zdecyduje się na podróże krajowe, by zobaczyć lokalne ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.