REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To na pewno nie od zmiany oleju. Przypuszczam że może zaciągać gdzieś powietrze do układu paliwa lub filtr jest źle założony lub nieszczelny ukałd dolotowy. Sprawdź dokładnie czy przy tym co wymieniałeś jest wszystko ok.SongMIRED napisał(a):Jade normalnie samochodem no i co? zaczyna przerywać podczas jazdy! normalnie tak jakby się "dusił" albo nie wiem co mu jest. Normalnie jeszcze rano było ok, a teraz? jade, jade i zaczyna go przerywać. Teraz nawet zgasł ze 3 razy na podwórku na sprzęgle.
PhantomASA1 napisał(a):Jesli ten objaw nastąpił zaraz po wymianie filtra paliwa sprawdz czy wszystko zamontowane prawidłowo,połączenia przewodów(bąbelki w przewodzie doprowadzającym paliwo),podejrzewam problem z dopływem paliwa.
PhantomASA1 napisał(a):Nie,świecąca się spiralka to problem z przepływomierzem,lub instalacją elektryczną,zazwyczaj z kostką np.zabrudzoną.Natomiast gaśnięcie silnika akurat tego,to raczej problem z dopływem paliwa,lub konektorkami pompowtrysków.
PhantomASA1 napisał(a):Jestes trochę przewrazliwiony,posiadasz jeden z lepszych i niezawodnych silników diesla,są tacy,którzy psioczą na pompowtryski ,gdyż nigdy takiego układu wtrysk.nie mieli,ja jeżdziłem takimi autami,zero problemów jeśli się dba(dobre paliwo,olej)