Golf 2 1.6 automat i spalanie

21 Maj 2008, 05:26

Witam mam problem z Golfikiem 2 mianowicie kupiłem go w minioną niedzielę poprzedni właściciel jak to zwykle bywa go zachwalał lecz auto ma instalacje gazową i spalanie w granicach 17 l gazu po trasie!! czy można to jakoś wyregulować ??
ScYpIoL
Nowicjusz

30 Maj 2008, 21:11

raczej tak ale sam tego nie zrobisz trzeba mu przykrecic troche gazu i powietrza zaprowadz do mechanika który reguluje i zakłada gaz on to naprawi
wampir1717
Aktywny

Miejscowość: NY

30 Maj 2008, 22:35

Zdecydowanie jest to źle wyregulowana instalacja gazowa, mojemu koledze w Golfie GTI spalanie pokazywało na komputerze 40 litrów, a na wysokich obrotach to 90 litrów :PP był podpięty pod interface i sprawdzany...usterka naprawiona tego samego dnia, nic strasznego:) Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rzadko spotykane samochody Lexusa. Znasz wszystkie?
    Lexus RX czy LFA to samochody, o których słyszał praktycznie każdy. Ale w historii japońskiej marki powstały auta koncepcyjne, egzemplarze pokazowe, a nawet model produkcyjny, których w Polsce praktycznie nie ...
    Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...