Witam posiadam VW Golf 2 92r. i mam do was pytanie co się bardziej opłaca? Samochód kupiłem 3 lata temu od starszego sąsiada za 3 tysiące zł. od tamtego czasu najpoważniejszą usterką jaką miałem to był urwany tłumik, pęknięty fotel i nic poza tym. Może nie jest demonem prędkości ale jeździ. Nie dawno zrodziła się myśl żeby kupić coś lepszego coś ze wspomaganie z klimą i z lepszym silnikiem. W ciągu ostatnich 2 miesięcy miałem chyba z 10 propozycji odsprzedania golfa gdzie wcześniej były to 1-2 na kilka miesięcy. (I tu pytanie może wy wiecie skąd to zainteresowanie? Czy to nie jest tak jak obecnie z komarkami i motorynkami? Klika lat temu w cenie złomu a teraz kosztują ładne pieniądze.) Po tym wzroście zainteresowania zaczynam się zastanawiać czy nie warto go doprowadzić do porządku i przetrzymać kilka lat? Jest do zrobienia wizualnie(zdj) a mechaniczno/eksploatacyjnie są do wymiany klocki, rozrząd, olej, cieknący amortyzator i to chyba tyle plus blacharka. Jakie jest wasze zdanie? Mam jeszcze pytanie jak wygląda to od strony "papierkowej" chodzi dokładniej o płacenie OC. Nie chciałbym płacić ubezpieczenia(461zł) za samochód który by stał i czekał na lepsze czasy. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Przemek
Ps. Fotel jest inny bo stary pękł ale mam obicia tylko czasu brak [email widoczny po zalogowaniu] na podszybiu gdzie jest taśma przyklejona są dziury przez które miałem mokro w środku(już nie), a od tej koło naklejki na szybie poszło mi pęknięcie na starej szybie ta jest nowa.
revo205 napisał(a): Nie chciałbym płacić ubezpieczenia(461zł) za samochód który by stał i czekał na lepsze czasy.
W tym wypadku to niestety ale nie ma wyjscia.Samochod zarejestrowany-musisz placic... PS.Ja mialem tez VW Jetta z 91r.Stalem przed tym samym dylematem ale kupiłem jednak coe innego i oczywiscie nowszego.Szukając nowego samochodu marzyłem nie raz zeby znalezć taką samą Jettę z przebiegiem-oczywiście autentycznym np.50.000km....ale na marzeniach się tylko skończylo...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
[SUV-C] Tucson I 2,0 CRDi / Freelander I 2,0 TD4 / X-Trail I 2,2 Di Podstawowe kryteria zestawienia: - kompaktowy SUV - silnik diesla o mocy ok. 110KM - manualna skrzynia biegów - napęd na cztery koła - modele z okolic 2005r. Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Tucson I 2,0 ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.