Golf 3 czy warto?????

15 Paź 2006, 11:37

Witam!
Zamierzam sie do kupna golfa 3, tak do 10 tyś.
Przeglądajac auta, wiem ,ż eza takie pieniądze bedzie to samochód z roku 93-96. stany tech i wizualne tych aut są rózne, wiadomo jedne w lepszych stanach , 2 gorsze, zależy jak sie trafi!
Ja mam juz na oku golfa z 93 roku, tylko teraz pytanie:
1. Jak sie sprawują silnikiw tych autach ( 1.6 benzyna)
2. jaka jest ich awarjność, czego moge się spodzoewać, nabywaja tego golfa.
3. jakie jest spalanie?

Pozdrawiam i dzięki za odfpowiedzi!
ricardo24
Nowicjusz

16 Paź 2006, 20:03

Witam,
Ad1. Generalnie nie ma większych problemów z tymi silnikami proste w obsłudze a co za tym idzie tanie w eksploatacji.
Ad2. Raczej trwałe silniki ale auto z wymienionych lat może mieć spory przebieg i trzeba będzie parę rzeczy wymienić.
Ad3. Średnie spalanie to około 7-8 litrów/100km
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

16 Paź 2006, 21:01

eeeeee wszyscy mają te golfy pomysl nad czyms innym
bako
Nowicjusz

Miejscowość: Radlin

17 Paź 2006, 14:46

No tak golf ktrego zakupiłem ma 174 tys przebiegu, ale wiem i jest to pewne, że to oryginalny przebieg, samochód kupiłem od niemki,ktróra miała go od nowości i cały czas był serwisowany, a więc dlatego tez zdecydowałem się na kupno tegosamochodu.
Teraz mnie czeka wymiana rozrzadu, olejów i płynów, filtrów. Mysle , że potem powinno bycwwzzustko w nalezutym porzadku.
auto jest niedawno poprzeglądzie ,zawieszenie jest w bdb stanie, nic nie stuka i puka.
Dzieki za odpowiedzi!
ricardo24
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Budowlany ekstremista - wywrotka
    Jeszcze jesienią ubiegłego roku mieliśmy okazję przetestować samochód Mercedes-Benz Arocs AK 8×6 w wersji Grounder – na tym właśnie podwoziu KH-kipper zabudował półokrągłą wywrotkę tylnozsypową W1U ...
    Lexus LC Yellow Edition
    W połowie 2018 roku Lexus wprowadził do europejskiej oferty model LC w wersji Yellow Edition. Nadwozie samochodu pomalowano jaskrawym, żółtym lakierem Vibrant Flare Yellow. Ta sama kolorystyka zagościła również ...