Golf 3 przy skręcaniu mocniejszym piszczy cos w prawy/lewym kole

03 Sie 2015, 00:08

Kupiłem samochód kilka dni temu skręcam w lewo na rondzie o w prawym coś piszczy w prawo to w lewym. Nie przeszkadza mi to. Tylko czy to jest bezpieczne podczas jazdy? Szybko nie jeżdżę ale nie chce by odpadło kolo czy coś. Przegląd niby mam.
Szybex
Nowicjusz

Auto: Nie mam

03 Sie 2015, 12:31

Witamy.
Piski wa takiej sytuacji świadczą zazwyczaj o kończących się okładzinach klocków hamulcowych lub o zablokowanych w jarzmach klockach.
Może to być także źle ułożona tarcza kotwiczna osłaniająca od wewnątrz tarczę hamulcową.
Na pewno warto to skontrolować w warsztacie.
Zapraszamy serwis Auto-Conrad
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki

05 Sie 2015, 13:28

Trudno się z tym nie zgodzić,piszczenie może być też kwestia dostania się wody do klocków lub ich zabrudzenie. Spróbuj przetrzeć papierem ściernym,to powinno pomóc.
Petrostar
Początkujący

Auto: VW Polo
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Lexus IS Sriracha Red ze złocistymi płatkami
    Z okazji amerykańskiej premiery nowej wersji sedana IS, Lexus przygotował wyjątkowo pikantną stylizację tego modelu, w żartobliwy sposób nawiązującą do jednej z najostrzejszych odmian sosu chili. Auto prezentowane ...