Golf 4 1.6 16 v pasek piszczy i czasem miga ładowanie i abs

07 Lip 2012, 09:31

Witam jestem na wakacjach nad morzem, 500 km od domu więc nie mam tutaj swojego "zaufanego" mechanika:) wczoraj podczas jazdy po kałużach zaczęło mi coś piszczeć tak jakby w prawym kole i mignęła mi kontrolka od abs ale po dluzszej jezdzie po suchej drodze piszczenie jakby ustalo. Dziś rano po odpaleniu silnika usłyszałem ciche piszczenie paska od alternatora, polalem go troche woda i piszczenie na chwile ustalo, po przejechaniu jakichs 10 km mignęła mi kontrolka od ładowania. pasek wyglada na napiety, pomoże ktoś?? jechać z tym do mechanika czy poczekac do powrotu do domu??? jaka może być przyczyna tego piszczenia?? bardzo prosze o pomoc.
damianheja
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 03 2001
Auto: Golf 4 1.6 16v

08 Lip 2012, 05:22

damianheja napisał(a):polalem go troche woda

Chyba jesteś niepoważny - pasek trzeba naciągnąć lub wymienić - skoro piszczy a jest napięty to może być przypalony .. Koszt niewielki ..
A do paska są odpowiednie preparaty a nie woda - proszę poszukać na alle ..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekojazda dobra dla środowiska są też plusy dla kierowcy
    Szacuje się, że źródłem 60% zanieczyszczeń powietrza w centrach dużych miast jest transport. Do zmniejszenia tego problemu może przyczynić się ekojazda, przynosząca wymierne korzyści nie tylko w postaci redukcji emisji ...
    Bezpłatny raport z CEPiK - historia pojazdu
    Co to jest usługa "Historia Pojazdu" i kto może z niej skorzystać? "Historia Pojazdu" to usługa realizowana przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych dla wszystkich, którzy planują zakup używanego samochodu, motocyklu ...