Golf 4 1.9tdi AGR 90KM

14 Lip 2010, 10:02

Witam :cool:
Czy wymiana wtrysków na wydajniejsze ma sens czytałem na forach że są jakieś końcówki wtrysków 216 lub 230. Proszę o jakieś podpowiedzi jestem nowy w tym temacie i do końca nie wiem jak to zrobić żeby było OK a chcę troszkę podnieść moc. Nie tylko chipem. jakie koszta tej zabawy DZIĘKI za wszelkie pomocne rady :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez dymel1984, 03 Sie 2010, 15:20, edytowano w sumie 1 raz
DYMUŚ1984
dymel1984
Nowicjusz

Miejscowość: żółtnica

24 Lip 2010, 19:25

Ja myślę,że rzeczywiście mogą być wtryskiwacze wydajniejsze czyli podające więcej paliwa ale?!Nie sadzę by nie trzeba było ingerować w inne układy,więcej paliwa-więcej powietrza itd.Wypalisz denko tłoka i wtedy odniechce ci się podnoszenia mocy , stosując półśrodki.Nie rozumiem dlaczego nie chcesz poprzestać na samym Chip-tuningu,rezerwy drzemiące w silniku są ograniczone :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

03 Sie 2010, 09:08

Masz rację chyba tak zrobię bo w tej chwili poleciało mi sprzęgło myśle o tym aby założyć od g60 ma to sens ?? :???:
DYMUŚ1984
dymel1984
Nowicjusz

03 Sie 2010, 17:06

Trwałość sprzęgła zależy od umiejętnego traktowania tego podzespołu,oczywiście możesz pokusić się o tzw.wersję sprzęgła wzmocnionego,są odpowiednio droższe.Kupując zestaw nie oszczędzaj,to tylko pozorna oszczędność.Celuj np.w taką firmę jak SACHS,LUK,Motorcraft.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

04 Sie 2010, 17:52

Tak wiem że na tym się nie oszczędza więc tak zrobię jest droższe ale cóż. szukałem od g60 jest tańsze też (sachs) wię może to???
DYMUŚ1984
dymel1984
Nowicjusz

05 Sie 2010, 17:45

Oczywiście pedał sprzęgła będzie trochę twardszy, z tym musisz się liczyć.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia pro_cee’d GT - pierwszy szkic nowego samochodu
    Koncern Kia Motors opublikował wczoraj pierwszy szkic nowego samochodu o wyraźnie sportowym zacięciu - modelu pro_cee’d GT . Producent nie zdradza jeszcze wielu szczegółów dotyczących nowego modelu jednak ...
    Akumulator zimą
    Śnieg, ostry mróz… jednym słowem zima – to czas, kiedy nawet najlepsze akumulatory potrafią zawieść i spowodować, iż nasz samochód w pewnym momencie po prostu nie odpali. Co robi wtedy kierowca? ...