Golf 4 Anglik przekładka

13 Lis 2014, 22:37

Witam, może w złym dziale jeśli tak to przepraszam i proszę admina o przeniesienie.

Moje pytanie jest następujące miałem wypadek i z mojego golfa nadaje się tylko silnik i skrzynia.
Chciałbym kupić anglika z uszkodzonym silnikiem i do niego włożyć własny silnik oraz lampy jak i zrobić przekładkę kierownicy, moje pytanie to takie czy jeśli to zrobię auto przejdzie przegląd to czy jest problem z rejestracją?
Troszkę nieskładnie ale na szybko :)
z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam :)
przemek161994
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 02 1994
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: GTI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

13 Lis 2014, 23:22

A nie taniej znaleźć wersję europejską z kierownicą po lewej stronie z padniętym silnikiem? Mniej roboty i całość kosztów myślę że może być niższa niż kupno anglika i bawienie się w przekładki.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

14 Lis 2014, 00:12

No niby tak ale mam anglika w dobrej cenie przekladki dokonam sam z kolega ale chciałbym sie dowiedziec jakie koszty mnie później czekają oraz co musze załatwić :)
przemek161994
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 02 1994
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: GTI 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

14 Lis 2014, 00:35

Z tego co wiem będziesz potrzebował certyfikat zaświadczenie z zakładu wykonującego przekładkę.
Najlepiej zadzwoń do swojego wydziału komunikacji i dowiedz się co jest potrzebne do zarejestrowania takiego auta po przekładce oraz do stacji kontroli pojazdów co potrzebne aby zrobili Ci jego przegląd. Słyszałem że nie wszędzie są takie same wymagania więc warto się najpierw dowiedzieć co będzie potrzebne żeby nie wpakować się na minę. Niektóre niektóre wydziały komunikacji wymagają faktury na przerobione auta i dokument o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej oraz zaświadczenia od warsztatu o przekładce.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Nissan LEAF
    Przenosząc technologię Zero emisji na nowy poziom, nowy LEAF produkowany w Europie będzie miał swój światowy debiut w Genewie. Nowy LEAF, który został zaprojektowany i opracowany ze szczególnym uwzględnieniem ...