Golf 4 - Dźwięk sprężyny prze skręcie

28 Sie 2021, 12:59

Witam mam taki problem, prze skręcaniu kierownicą w prawo lub w lewo wydobywa się dźwięk ocierającej się sprężyny i nie wiem co to może być, gdy jestem już w ruchu no nic się nie dzieje, tylko przy ostrych skrętach i na postoju. Moglibyście mi powiedzieć co to może być i czy jest to jakieś poważne bo za niedługo mam wyjazd na ok. 800km i mechanika mam tam na miejscu i nie wiem czy mogę tym autem normalnie się poruszać. Z góry dzięki :D
ice2115
Obserwowany

• 28 Sie 2021, 15:43

Najpierw zobacz czy sprężyny masz całe, mi tak skrzeczało jak pół zwoju pękło.

Mogą też być poduszki kolumny McPhersona.
    galakty
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Prawo jazdy: 23 08 2012
    Auto: Ceed I
    Silnik: 1.6 CRDi 115/130
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2007

28 Sie 2021, 19:56

Albo pękła sprężyna, albo padło łożysko.
    Gość114260

29 Sie 2021, 10:50

Sprawdź na postoju czy jak skręcasz kierownicą to czy sprężyna również skręca się McPhersonem. Po tym można poznać po cześci czy to będzie np. wina łożyska.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Samochodem na narty - o czym trzeba pamiętać?
      Rozpoczął się okres ferii zimowych, a tym samym rodzinnych wyjazdów na narty. Jeżeli taka podróż ma odbyć się samochodem, warto zastanowić się nad sposobem przetransportowania nart, a także przygotować się do ...