Golf 4 Sam się zamyka

30 Cze 2014, 18:31

Witam

Zauważyłem ostatnimi czasy że mój golf sam się zamyka, i nie ważne czy kluczyki są w stacyjce czy po za nią, centralny zamyka wszystko po kilkunastu sekundach, z migaczami, tak jakbym zamykał go z pilota. Boję się że zostawię kluczyki w aucie i amba, a zapasu nie mam. Nawet otworzyć durną bramę nie mogę z odpalonym silnikiem, i zamkniętymi drzwiami. I tu rodzi się pytanie, Czy jest sposób by wyłączyć nawet całkiem centralny z pilota, niech zostanie na sam kluczyk w zamku. Może któryś bezpiecznik wyciągnąć? Poradź ktoś bo to dosyć durna sprawa, a ile może narobić roboty.
Lukasz36016
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 12 2010
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Nie mam

01 Lip 2014, 09:48

w uniwersalnych centralkach wystarczy przełożyć zwokę i automatyczne ryglowanie byłoby wyłączone. Ty masz pewnie ori.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

01 Lip 2014, 11:06

Generalnie auto mam dopiero tydzień, więc nie wiem. Można to w jakiś sposób zweryfikować? i o jaką zwokę chodzi, spróbował bym to zrobić.
Lukasz36016
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 12 2010
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak rozkodować radio w samochodzie Renault?
    Bardzo często podczas chwilowej utraty zasilania radio w samochodach marki Renault jak i Dacii będzie wymagało wpisania kodu do jego uruchomienia. Problem ten może się pojawić np. po chwilowym odłączeniu akumulatora bez podtrzymania ...