Golf 6 1.6 MPI VS Astra J 1.6 115km ? pod LPG

13 Wrz 2021, 23:56

Z jednej strony muł 1.6 od vaga, z drugiej ciężka astra, moim zdaniem żadne z tych.
Gość114260

14 Wrz 2021, 06:43

demirbiras napisał(a): i opowiadać o bagazniku w passacie gdzie układane przez jakiś idiotów- testerów kostki litrowe nie dały równych 605l w katalogu

A wiesz, że tacy sami idioci układają takie kostki w fabryce i na tej podstawie dane trafiają do katalogu (a przynajmniej tego wymagają normy)? Niestety okazuje się, że w przypadku mierzenia pojemności bagażnika vw ma "własne normy", zupełnie jak w emisji spalin.
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

14 Wrz 2021, 07:38

franccc napisał(a):wiesz, że tacy sami idioci układają takie kostki w fabryce i na tej podstawie dane trafiają do katalogu

Takie same dane masz w katalogu z tabelkami mocy, przyspieszeń itp.
Potem w internecie możesz przeczytać jak Fabia 1,0 pojedzie 200 i jest git, albo 1,6 mpi z vw rozpędza się w czasie xxx co plasuje go prawie na podium... do tego ałdi tt to prawie 350z bo tabelki mają bardzo podobne nawet czcionka pisma identyczna :D
Ogólnie jest git :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

14 Wrz 2021, 12:00

franccc napisał(a):A wiesz, że tacy sami idioci układają takie kostki w fabryce i na tej podstawie dane trafiają do katalogu (a przynajmniej tego wymagają normy)? Niestety okazuje się, że w przypadku mierzenia pojemności bagażnika vw ma "własne normy", zupełnie jak w emisji spalin.

Tak i tacy sami testują osiągi aut 0-100 które "PODOBNO" dla Ciebie nie są wyznacznikiem tego jak auto jedzie :roll:
więc w zależności od potrzeb (czyt. hejtu vaga) raz coś jest istotne a raz nie?

szybki napisał(a):do tego ałdi tt to prawie 350z
zobacz sobie podwieszone tematy,
tt-8n-3-2-z4-e85-3-0i-350z-3-5-boxster-s-986-3-2-vt98866.htm
widać że nie wiesz o czym piszesz, nasz kolega forumowy który nie jest takim hejterem i trollem jednak zestawia ze sobą te auta i porównuje koszty ale wiem że ten kto to robił to idiota i kretyn przecież jak można, to nietakt porównanie gówna z Niemiec do cudu ze złota z Japonii i to Nissana no coś niesamowitego, bo ma napęd tył i nie powstał w Niemczech :) szkoda Szybki że jak był 3 lata temu tutaj temat czy wybrać audi TT 3,2 vs Nissan 350 z to wtedy potrafiłeś realne argumenty podawać (znalazłem taki temat, tak tak...) a teraz robisz z siebie śmieszka ale ok, no dla wielu jesteś "autorytetetm" forumowym to niech tak zostanie i te Twoje bajeczki o 19:00 zamiast muminków rozpisywanie kiedy co padnie w Lexusie no kuźwa Wróźbita Maciej i Jackowski w 1... brak słów serio

P.S. jak już tak wyśmiewasz się z Audi TT 3,2 to zobacz sobie ceny jakie osiągają Roadstery :yes:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 8-216-4545

w tej cenie to kupie wypasione 370Z
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

14 Wrz 2021, 13:57

demirbiras napisał(a):zobacz sobie podwieszone tematy,
tt-8n-3-2-z4-e85-3-0i-350z-3-5-boxster-s-986-3-2-vt98866.htm
widać że nie wiesz o czym piszesz, nasz kolega forumowy który nie jest takim hejterem i trollem

Chłopie co Ty za głupoty wypisujesz?
Podane są suche cyfry i nic więcej. Więc osoba która ma w poważaniu użyteczność auta w danych warunkach drogowo/torowych, jedzei z punktu A do B i potrzebuje ładne auto otwiera taką tabelkę i ma jakiś pogląd z naciskiem na słowo "jakiś" i nic więcej.

Potem podłączają się "nasze" forumowe fanboje "trole" i kompletnie nic nie wiedząc o innej motoryzacji niż golf 1,6mpi przypisuje suchym tabelom że są miarą fajnośći auta w kategorii chociażby zabawowej.
Dla nich tt 3,2 ma sześć garów, 4tery koło to jest to samo co 350z tylko napęd nie z tej strony.
Dlatego producenci robią sobie jaja bo wiedzą że mogą oszukiwać ludzi.

demirbiras napisał(a): Nissana no coś niesamowitego, bo ma napęd tył i nie powstał w Niemczech :) szkoda Szybki że jak był 3 lata temu tutaj temat czy wybrać audi TT 3,2 vs Nissan 350 z to wtedy potrafiłeś realne argumenty podawać (znalazłem taki temat, tak tak...) a teraz robisz z siebie śmieszka ale ok, no dla wielu jesteś

Nie brnij dalej w głupocie. Porównujesz skrajnie różne auta.

demirbiras napisał(a): no dla wielu jesteś "autorytetetm" forumowym to niech tak zostanie i te Twoje bajeczki o 19:00 zamiast muminków rozpisywanie kiedy co padnie w Lexusie no kuźwa Wróźbita Maciej i Jackowski w 1... brak słów serio

W odróżnieniu od Ciebie autami które często polecam zrobiłem setki tysięcy kilometrów + serwisuje ich więcej niż Ty widziałeś ich na drodze.

demirbiras napisał(a):P.S. jak już tak wyśmiewasz się z Audi TT 3,2 to zobacz sobie ceny jakie osiągają Roadstery :yes:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 8-216-4545

Znowu zaczynasz swoje głupoty ?
To jest Twoja wiedza ?

Na cenę aut składa się wiele czynników na samym końcu jest klajne ajncajgen gdzie możesz sobie chcieć nawet milon pesosos za rower Wigry3 :ok:
szybki
Moderator - Tuning

14 Wrz 2021, 14:49

szybki napisał(a):Na cenę aut składa się wiele czynników na samym końcu jest klajne ajncajgen gdzie możesz sobie chcieć nawet milon pesosos za rower Wigry3

Oczywiście tylko za chwilę TT Roadster 3,2 będzie warty więcej niż 370Z, co już poniekąd się dzieje i to że Ty byś nie kupił nie znaczy ze ktoś inny nie kupi.. tak samo 350/370Z kupują miłośnicy napaleńcy więc jedno i drugie auto jest specyficznym wyborem.
demirbiras
Zaawansowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczny wyjazd z małym dzieckiem
    Lipiec i sierpień to okres nasilenia wypadków drogowych z udziałem dzieci, które najczęściej uczestniczą w tych zdarzeniach jako pasażerowie samochodów, a więc wskutek błędów dorosłych. Za kierownicą ...

14 Wrz 2021, 15:34

demirbiras napisał(a):Oczywiście tylko za chwilę TT Roadster 3,2 będzie warty więcej niż 370Z, co już poniekąd się dzieje i to że Ty byś nie kupił nie znaczy ze ktoś inny nie kupi.. tak samo 350/370Z kupują miłośnicy napaleńcy więc jedno i drugie auto jest specyficznym wyborem.

Ale to nie ma nic wspólnego z tym że one się skrajnie różnią od siebie. Dla laika 350z to prawie to samo co tt czyli dla Ciebie. Dla kogoś kto jeździł takimi autami wie że pleciesz skrajne głupoty.

Co do cen to jeszcze inna bajka i wkejając wybiórcze ogł.z de pokazujesz iż naprawde mało wiesz. Tak właściwie to nic nie wiesz.

P.s.

I jak coś to mialem 350kę oraz sporo nimi jeździłem. Tt ki nie mialem ale jeździłem kolegów ttsami i ttrsem więc jak słyszę o tym jak to prawie 350ka to mnie śmiech ogarnia. Notabene tts to takie knot wie co to jest natomiast ttrs już konkret ale też bardziej na wprost. Oczywiście po sofcie na hybrydach.

Już wróćmy do tematu.

Jak opel 1,6 mpi vs vw 1,6 mpi to brałbym vw bo jest stabilniejszy mechanicznie od opla.
szybki
Moderator - Tuning

14 Wrz 2021, 15:50

szybki napisał(a):Ale to nie ma nic wspólnego z tym że one się skrajnie różnią od siebie. Dla laika 350z to prawie to samo co tt czyli dla Ciebie. Dla kogoś kto jeździł takimi autami wie że pleciesz skrajne głupoty.

No ale to ktoś inny może powiedzieć że to Ty jesteś laikiem i pleciesz głupoty, 20 letnie auto z wolnossącym silnikiem i napędem tylnym jakich pełno dookoła, a wystarczy za połowę kasy Golf V GTI, czy Focus ST i niewielkim kosztem robią wiatrak z tego 350Z.
Jeszcze ktoś inny woli kupić e46 330i, ktoś inny Porsche Boxtera 3,2 i kto tutaj jest laikiem i plecie głupoty?
To że w świecei internetów w motoryzacji istnieją jakieś pseudo kanony które dyktują komuś jakei auto ma lubić a jakie nie, nie oznacza że każdy ma uwielbiać 350Z albo TT albo jeszcze inne,
a tak w ogóle to ja rozmawiałem o Audi TT 8N a nie jakimś nowszym.

Tak apropo śmiga gdzieś po Polsce Superb 2,0T 500 konny, szczerze? właściciel tegoż auta osikał by ciepłym moczem 350Z a dla Ciebie to laik, czyli tu jest tak chyba różnica? pokoleń albo potrzeb
demirbiras
Zaawansowany

14 Wrz 2021, 16:13

demirbiras napisał(a):20 letnie auto z wolnossącym silnikiem i napędem tylnym jakich pełno dookoła, a wystarczy za połowę kasy Golf V GTI, czy Focus ST i niewielkim kosztem robią wiatrak z tego 350Z.

Tak, masz racje takie teorie snułem 25 lat temu. Sprawdzałeś ile mają na liczniku :D

demirbiras napisał(a):Tak apropo śmiga gdzieś po Polsce Superb 2,0T 500 konny, szczerze? właściciel tegoż auta osikał by ciepłym moczem 350Z a dla Ciebie to laik, czyli tu jest tak chyba różnica? pokoleń albo potrzeb

Tak się składa że obserwuje tego superba i musisz się bardziej wysilić bo właściciel jego fajnie gada a gada co innego niż Ty piszesz. Wiesz co by zrobił autor tej skody?
Powiedzialby do czego potrzebuje auta i pewnie chcialby jedno i drugie wiedząc które do czego służy.

Chłopie skończ... nie ośmieszaj forum i siebie :ok:

P.s.

Bidny ten Wumba potem taki szpenio od wiatrakow i tabelek doradza mu auto :D
szybki
Moderator - Tuning

14 Wrz 2021, 20:14

szybki napisał(a):Tak się składa że obserwuje tego superba i musisz się bardziej wysilić bo właściciel jego fajnie gada a gada co innego niż Ty piszesz. Wiesz co by zrobił autor tej skody?
Powiedzialby do czego potrzebuje auta i pewnie chcialby jedno i drugie wiedząc które do czego służy.

Ile razy z nim rozmawiałeś prywatnie?
szybki napisał(a):Powiedzialby do czego potrzebuje auta i pewnie chcialby jedno i drugie wiedząc które do czego służy.
i dlatego wybrał Skodę....

Taa bidny Wumba bo szuka auta z 6 garami które przewiozą komfortowo 4 dorosłe osoby na trasie i gośc który wierzy w youtuby i opowiastki ludzi wciska 350Z - dwójka z pasażerów może iść przecież na PKP :yes:
demirbiras
Zaawansowany

14 Wrz 2021, 21:19

demirbiras napisał(a):dlatego wybrał Skodę....

Nie wiem co dlaczego wybrał nie chce mi się gadać ze ścianą na poziomie dziecka z przedszkola. Zobaczymy co będzie dalej z superbem i co go zastąpi. Nie chcesz się niczego nauczyć Twój problem. Zamiast siedzieć przed kompem i się ośmieszać przejdź do reala.
Ja działam w realu i tyle.
Zapytaj swojego ziomala z naszego forum czemu jak mu proponowaliśmy substytut mocnego fwd tsi wybrał to samo w innym kolorze tylko że mocniejsze a potem co ???? na innym forum dostał olśnienia.

Powtorze Ci miarą auta nie są tabelki. Tak myślą tylko dzieci.

Współczuje Ci. Ja jeżdże, zarabiam na motoryzacji, trochę tunuje a Ty siedzisz i oglądasz flmiki.

Wybieram Golfa 1,6mpi :D

p.s.
demirbiras napisał(a): wciska 350Z - dwójka z pasażerów może iść przecież na PKP

Nie doczytałem o tych 4erech osobach nic więcej nie było. Zadnego wciskania tylko Ty się wyrwałeś z tekstem 100lecia o 350z GRATULACJE!. I tak mu współczuje Twoich rad :ok:
szybki
Moderator - Tuning