Golf II 1,8 GTI Nie chce jeździc na benzynie

04 Lut 2008, 14:50

Witam jestem użytkownikiem Golfa II 1,8 GTI z 85 rokuz instlacją gazowa,samochód generalnie nie sprawia żadnych problemów ,oprócz tego że po prostu nie chce jeździc na benzynie, z tego co mówiło kilka mechaników to "umarł układ paliwowy" nie jestem przekonany co do tego, bo odpala na benzynie ,ale nie da rady jechac. Nie wiem co mam robic,kilka krotnie strzelił na benzynie i na gazie,czasmi zdarza mu się zgasnąc i obroty maleją (nie ma ssania na benzynie).Może ktoś mógłby mi coś doradzic? :?:
twisster8
Nowicjusz

• 04 Lut 2008, 16:47

Sprawdź pompke paliwową możliwe że siada
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

04 Lut 2008, 18:24

Pompka paliwowa została wymieniona na nową i działa bardzo dobrze ma nie całe 5 m-c
    twisster8
    Nowicjusz

04 Lut 2008, 18:26

Na 100% pomka paliwowa. U mnie jest to samo w T4. Po prostu albo się zacina albo nie daje już takiego ciśnienia paliwa. Spróbuj sprawdzić jeszcze przekaźnik od niej.Można też założyć włącznik pompy, ale należy pamiętać żeby ją potem wyłączyć po przełączeniu na gaz.
    Badbit
    Początkujący

04 Lut 2008, 18:47

To,że pompka jest nowa,nie oznacza,że jest sprawna.Trzeba zmierzyć ciśnienie.Dodatkowo może to być objaw uszkodzonego regulatora ciśnienia lub zapchanego filtra paliwa lub nieszczelnych przewodów paliwowych - od razu nadmienię,że to,że pod samochodem nic nie kapie,nie oznacza to ,że jest szczelność - często zdarza się,że w przewodzie paliwowym jest maleńka dziurka,przez którą paliwo nie kapie,ale za to jest zasysane powietrze.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

05 Lut 2008, 16:13

Czyli najpierw od czego najlepiej zacząc?
    twisster8
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...

05 Lut 2008, 16:16

Trzeba sprawdzić ciścnienie w układzie, sprawdzić czy pompka nie przerywa, nie podaje paliwa z przerwami.
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

05 Lut 2008, 17:31

Musisz zmierzyć ciśnienie paliwa podawane z pompki,a nasatępnie ciśnienie paliwa za regulatorem ciśnienia paliwa.Niestety nie mam obecnie czasu grzebać w książkach jakie te ciśnienia powinny być,ale moze ktoś z forumowiczów lub ma czas poszukać.Następnie najlepiej założyć przeźroczysty wąż i obcerwować,czy w paliwie nie idą bańki powietrza.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

25 Sty 2010, 20:25

witam ja posiadam golfa II syncro mi tez nie chodzi na benzynie na poczatku szarpal a teraz juz wcale nie pali paliwo do listwy wtryskowej dochodzi ale wtryski juz nie podaja co steruje dawka benzyny na wtryskach
    san-diego69
    Nowicjusz

Miejscowość: prudnik