GOLF II 2,0 benzyna

21 Kwi 2010, 08:28

witam, mam problem z duszeniem samochodu. Golf Ii 2.0 benzyna r 95. Od momentu zakupu auto się dusi bez względu na jakich obrotach pracuje, przy zapalaniu i w trakcie jazdy przez co traci moc. Ostatnio zgasł podczas jazdy i udusił się na "amen". Ilu mechaników tyle pomysłów co nalaży wymienić. Jak tak dalej pójdzie to poza budą zostanie wymienione wszystko. Swiece, filtry, cewka i inne pierdoły wymienione, przepustnica przeczyszczona a auto i tak nie daje oznak życia. Aktualnie padł pomysł wymiany silniczka krokowego i ustawienia czujnika ciśnienia paliwa, czy to oby coś da?Co może być przyczną że auto się udusiło? Z góry dziękuję za odpowiedź i wszystkie podpopwiedzi
Ostatnio edytowany przez BlackPearl, 21 Kwi 2010, 14:40, edytowano w sumie 1 raz
BlackPearl
BlackPearl
Nowicjusz

Miejscowość: L-wo
  • 21 Kwi 2010, 20:42

Sprawdź czy któryś z wężów nie jest pęknięty lub dziurawy może ciągnie lewe powietrze??
    wsiadając do samochodu włącz silnik i nie zapomnij włączyć myślenia ...
    smailer
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: ok Kalisz

22 Kwi 2010, 06:59

Ja tak miałem ale na benzynie szedł ok tylko na gazie szarpał i się dusił... Więc u Ciebie żeby aż tak się dusił,to musiałaby byc spora dziura ... Dokładnie przejedz wszystkie połączenia na wężykach i same wężyki oraz tę gumę łączącą przepustnicę z filtrem powietrza (u mnie było pęknięcie wzdłużne na powrocie na podszybiu (ale to Opel).
    Sądzę też że nie zaszkodziłoby czyszczenie samej przepustnicy.
    Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna