Golf II nagle zgasł i nie odpala

08 Lip 2010, 14:06

Witam
Mam problem.Zaczeło brakować mi paliwa wiec podjechałem na stacje zatakowalem 4 litry benzyny. Po jakis 2 km znowu zaczął przerywac wiec sie zatrzymalem ,pochodził jeszcze chwile i koniec .Przez dwa dni niechce odpalic raczej wczoraj odpalił rano za pierwszym strzalem ale tak na 3 sekundy i zgasł .Dzisaj odkrecilem gaznik i zobaczylem ze jest sucho i chyba w ogole paliwa nie dostaje ... Co mogło się stać ???

[ Dodano: 8 Lipiec 2010 ]
Dodam jeszcze ze słychac jak sie pompa paliwa włącza
Polferries pzdr.
polferries
Nowicjusz

Miejscowość: opole

08 Lip 2010, 23:22

Pociągnąć przewód plusowy od akumulatora do pompki paliwa (z tego co pamiętam w Golfie 2 są dwie) jeśli pompka zadziała to znaczy, że coś jest walnięte w bezpiecznikach/przewodach. Jeśli nie zadziała to jest możliwość, że padł moduł który znajduje się w takim miejscu, że gdy pada deszcz to woda ściekająca z szyby leci do kanału w którym się on znajduje i bardzo często zdarza się tak, że kanaliki odprowadzające wodę są zatkane i ta woda tam stoi. Chociaż bardziej bym stawiał na tą pompkę paliwa.

EDIT: Nie doczytałem. Jeśli pompka paliwa się włącza to sprawdzić czy leci paliwo, zdjąć wąż który idzie do gaźnika i pokręcić na rozruszniku. Jeśli na zapłonie słychać pompkę i leci paliwo, a na rozruszniku przestaje paliwo lecieć to lejemy trochę paliwa strzykawką do wlotu powietrza i odpalamy, jeśli załapie to znaczy, że najprawdopodobniej do wymiany jest moduł.
audia3
Nowicjusz

Miejscowość: z Polski

08 Lip 2010, 23:47

audia3 napisał(a):i pokręcić na rozruszniku.

A niby po co ma kręcic rozrusznikiem... :?: :?:
Jezeli dziala to wystarczy ze włączy zapłon.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Lip 2010, 10:21

golf na gaźniku ma mechaniczna bodajże pompkę paliwa z przodu jak patrzysz na bloku silnika.. nie ma żadnej w baku..przy wtrysku paliwa mają..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda nocą - czy to dobry pomysł?
    Korki i wysokie temperatury są bardzo męczące i stresujące, więc część kierowców decyduje się w okresie letnim na jazdę nocą. Jednak gdy unikamy jednych uciążliwości podróżowania, niestety mogą pojawiać się ...