Golf II nie chodzi na benzynie tylko na LPG

25 Sty 2010, 20:35

witam moj golf nie chodzi na benzynie sprawdzalem pompke paliwawa padaje paliwo do listwy wtryskowej ale wtryski sie nie otwieraja nie maja masy jak podlacze ja bezposrednio to leja jak wsciekle co moze byc powodem .
PROSZE O POMOC
san-diego69
Nowicjusz

Miejscowość: prudnik
  • 25 Sty 2010, 23:31

to ze samochod dlugo byl jezdzony na samym gazie a nie na benzynie i teraz wtryski nie beda podawac benzyny sam tego raczej nie zrobisz
    kamilszczak01

26 Sty 2010, 15:22

ale ja odpalalem ciagle na benzynie i czestro tez bna niej jezdzilem , az w komcu stal jakies 2 miesiace i zaczol przerywac na benzynie a teraz to juz wogole
    san-diego69
    Nowicjusz

26 Sty 2010, 15:48

Wtryski są zwierane do masy bezpośrednio przez komputer.
    Sprawdź piny we wszystkich wtyczkach od listwy do komputera oraz masy komputera.
    Może być uszkodzony tranzystor sterujący pracą wtrysków.
    Jaki to silnik, 1,4 ?
    andrzej_124
    Stały forumowicz

26 Sty 2010, 22:31

to silnik 1,8
    san-diego69
    Nowicjusz

27 Sty 2010, 18:57

wtryski ci moglo zawalic ogarem kup na cpn taki preparat jest do benzyny czysci i smaryje wtryski zalejesz do benzyny i pojezdzisz chwile na benzynie i moze to pomoc ja do fiata przed zima zalalem i zrobilem 50 km i jest roznica lepiej chodzi i taki zywszy jest samochod
    franek264
    Nowicjusz

Miejscowość: rzeszow
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
      Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...

07 Kwi 2010, 14:36

Mowa tutaj o silniku 1,8 na wielopunkcie? jeśli tak to miałem to samo w passacie z tym silnikiem i też paliwo dochodziło a wtryski nie poszczały i po wielu zabiegach i nieprzespanych nocach okazało sie ze to była wina przekażnika który otwiera wtryski
    SylwekGT
    Nowicjusz

Miejscowość: Iwonicz