Golf II uszczelka pod głowicą

13 Maj 2010, 18:13

Ostatnio poszła mi uszczelka pod głowicą w golfie II 1.3

Oddałem go do naprawy do takiego warsztatu, w którym zawsze mi się wydaje, że gość trochę naciąga. Zapłaciłem 500 zł(300 zł robocizna, 200 zł części). Bez sensu bo nie przyjrzałem się co to były za części ale będę mógł jeszcze sprawdzić. Powiedział jeszcze, że muszę przyjechać za 800 km(nie katować go teraz) żeby sprawdzić czy jest ok - nie wiem czy jest to płatne. Możecie mi powiedzieć czy jest to dużo jak na samą wymianę takiej uszczelki, biorąc pod uwagę wiek samochodu - 20 lat - i to że jest to Warszawa?

Z góry dzięki!
Mool61
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

16 Maj 2010, 16:17

Ceny za usługę nie ustala się na podstawie wieku pojazdu tylko nakładu pracy jednak może być różna w każdym rejonie kraju. Płatność za ponowną wizytę w warsztacie zależy od uzgodnienia twojego z właścicielem warsztatu o cenę zapytaj przed wjazdem na warsztat.
Stanisław1
Nowicjusz

Miejscowość: Raszków

16 Maj 2010, 16:32

dużo??? sama głowica bez roboty do mojego auta koszyuje 2000 :mrgreen: robota koło 800 jeśli nie ma problemów :wink: dalej twierdzisz że dużo zapłaciłeś??

Stanisław1 ma racje, wszystko zależy od tego ile trzeb było się napracować,
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

05 Lip 2010, 21:38

u mnie wymiana uszczelki pod głowicą sama robota to 300zł do tego trzeba zawieźć głowice di sprawdzenia czy nie jest peknieta jak Ci sie zagotowała woda. jak nie to tylko splanować. koszt taki u szlifierza to jakies 50zł i do tego uszczelka pod głowice, kolektor ssacy, wydechowy itp.
Daniel
d_o_n_o_v_a_n
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus Landau - kompaktowy hatchback z silnikiem V8
    W połowie lat 90. Lexus zaprezentował koncepcyjny model Landau, którego konstrukcja została osadzona na płycie podłogowej pierwszej generacji modelu GS 300. Cechą charakterystyczną prototypu było nie tylko pięciodrzwiowe ...