oldsoul napisał(a):Nie interesują mnie stereotypy na temat golfów. Nie chce dużego silnika bo bedę bulić kosmiczne OC. Nie chce diesla
co do diesla masz racje jesy to kupa straszna nadaje sie do traktora
co do pojemności to 1,4 do golfa niestety troche dychawiczny, i przez to spala w zasadzie tyle co 1,6 a mocy na tyle żeby LPG wrzucić i sensownie jeździć niestety niema, tak że jeśłi 1,4 to tylko benzyna, choć i tak demonem nie będzie, ale dotoczyć się do celu zawsze zdoła
![Wink ;)]()
na LPG będzie mułowate strasznie, ja nie dałem rady jeździć tym an LPG, ale może Ty będziesz mieć inne odczucia
co do odpicowania, to po prostu podnieś dywaniki (tapicerke) i sam (sama) ocenisz czy odpicowany czy zadbany
![Wink :wink:]()
autko za tą kasę i w tym wieku raczej zupełnie w 100% sprawne nie będzie i coś zawsze sie znajdzie, przebieg też z kosmosu wzięty (ale tym się nie przejmuj) jeśli stan mechaniczny dobry 9po fotach sie nie pozna) to można się zastanawiać nad kupnem
![Wink ;)]()
choć ja szczerze polece Ci jednostkę 1,6 8v która będzie tańsza w eksploatacji niż to 1,4 (a zakładając LPG róznica w OC zwróci Ci się w przeciągu miesiąca lub 2)
![Wink :wink:]()
(różnica w spalaniu rzędu 1 litr a silnik 1,6 bardziej popularny)