GOLF III 1.4 60 km . WARTO KUPIC ?

21 Lut 2011, 15:24

Witam, co myślicie o tym golfiku ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Interesuje mnie autko tanie w eksploatacji i mało awaryjne.
To ma być moje pierwsze autko.
Co Wy na to ? Nie musi być to demon prędkości- może warto sie tym zainteresować ?
oldsoul
Początkujący

Miejscowość: Tuchola

21 Lut 2011, 15:39

Jak dla mnie ten samochód jest za ładnie odpicowany. Zderzaki czarne jak by były nowe, silnik myty. Najlepiej by było podjechać i na żywo zobaczyć jak się autko sprawuje.
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

21 Lut 2011, 15:42

No dobrze może po prostu ktoś o niego dbał, jest odpicowany to fakt.
Ale powiedzcie mi czy to autko jest odpowiednio ekonomiczne i bezawaryjne jak na moje wymagania ?
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 15:55

Kup lepiej Astrę I 1.7 diesel.
Mało awaryjne i zarazem ekonomiczne. Chyba tego potrzebujesz?
O Golfie nie będe sie wypowiadał bo III jest upodobana przez wiejskich tunerów, co całkowicie psuje wizerunek tego modelu.
Ekologia to bzdura!
<Alfaholic>
MUCHAV8
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Świdnica
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Alfa Romeo 156 1,9 JTD 115 KM

21 Lut 2011, 16:01

Nie interesują mnie stereotypy na temat golfów. Nie chce dużego silnika bo bedę bulić kosmiczne OC. Nie chce diesla
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 16:14

Ja z czystym sumieniem mogę polecić ci mazdę 323f. Silnik 1.5 nie spala dużo, jest dużo bardziej dynamiczny od golfa a do tego bardziej niezawodny. Silnik 1.4 w golfie nie zapewnia żadnej dynamiki a do tego spala więcej niż 1.6. Jeżeli już się uprzesz na golfa to silnik min 1.6

[link do oferty na Allegro wygasł]
beybe
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    [2018] Lexus UX
    Auto zbudowane jest na nowej platformie oznaczonej GA-C, zapewniającej niskie położenie środka ciężkości pojazdu, a tym samym stabilną jazdę i sportowe możliwości. UX ma 4495 mm długości, 1840 szerokości i 1520 wysokości. ...

21 Lut 2011, 16:17

oldsoul napisał(a):Nie interesują mnie stereotypy na temat golfów. Nie chce dużego silnika bo bedę bulić kosmiczne OC. Nie chce diesla

co do diesla masz racje jesy to kupa straszna nadaje sie do traktora :wink:
co do pojemności to 1,4 do golfa niestety troche dychawiczny, i przez to spala w zasadzie tyle co 1,6 a mocy na tyle żeby LPG wrzucić i sensownie jeździć niestety niema, tak że jeśłi 1,4 to tylko benzyna, choć i tak demonem nie będzie, ale dotoczyć się do celu zawsze zdoła ;) na LPG będzie mułowate strasznie, ja nie dałem rady jeździć tym an LPG, ale może Ty będziesz mieć inne odczucia :wink:
co do odpicowania, to po prostu podnieś dywaniki (tapicerke) i sam (sama) ocenisz czy odpicowany czy zadbany :wink: autko za tą kasę i w tym wieku raczej zupełnie w 100% sprawne nie będzie i coś zawsze sie znajdzie, przebieg też z kosmosu wzięty (ale tym się nie przejmuj) jeśli stan mechaniczny dobry 9po fotach sie nie pozna) to można się zastanawiać nad kupnem ;) choć ja szczerze polece Ci jednostkę 1,6 8v która będzie tańsza w eksploatacji niż to 1,4 (a zakładając LPG róznica w OC zwróci Ci się w przeciągu miesiąca lub 2) :wink: (różnica w spalaniu rzędu 1 litr a silnik 1,6 bardziej popularny)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 16:25

Wiem, że auto raczej specjalnie szybkie nie jest. Jednak czy aby na pewno to aż taki muł ? Nie wystarczy początkującemu kierowcy ?
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 16:29

Może na początku ci wystarczy, ale po kilku miesiącach zacznie ci już brakować mocy i będziesz żałował że nie kupiłeś czegoś mocniejszego. Ja ci polecam jakiegoś japońca z silnikiem 1.5. Masz mocniejszy i bardziej niezawodny samochód, a spalanie też nie będzie większe.
beybe
Początkujący

21 Lut 2011, 16:34

Cięzko znaleść japońca nie zgnitego i nie poobijanego w tych pieniądzach.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

A co myślicie o tym ?
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 16:53

z 2 złego weź golfa :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Lut 2011, 16:58

Słuchajcie 60 koni mi na razie wystarczy.

A jeśli golfik za te pieniądze i nie bedzie sprawować wielkiego kłopotu i jeśłi rzeczywiście jest w niezłym stanie to czemu go nie wziąć. Jak myślicie ?
oldsoul
Początkujący

21 Lut 2011, 17:07

inaczej się nie przekonasz jak nie wsiądziesz i nie pojeździsz chwile :wink:
dobrze by było wziąść kogoś kto miał choć jednego golfa w życiu żeby popatrzył przed mechanikiem na autko, czy to w ogóle opłaca sie brać do mechanika, jak się spodoba to do mechaniora, obadać dokładnie auto (żeby bokiem nie jeździło) i jak wsio będzie się podobać to brać i cieszyć się z jazdy :wink:
do tego musisz sobie zdawać sprawe że za rok czy 2 to auto w zasadzie będzie niesprzedawalne ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

21 Lut 2011, 17:08

Bierz Golfa jak chcesz. Mój brat miał dokładnie ten sam egzemplarz trochę mało mocy ale spokojnie się kula do przodu i nie pali miliona litrów
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

21 Lut 2011, 17:09

Co do silnika to w moim polo przez 2 lata praktycznie nie było awarii ale trzeba podkreślić że jest to słaby silni kupując jeszcze raz wybrałbym 1.6 nie dużo większe spalanie ale dużo zrywniejsze. W silnikach 1.4 jest plastikowy korektor ssący który nie lubi strzałów gazu.
miksam
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów