Golf III 1,6 benzyna 1995- kopci

18 Kwi 2010, 15:44

Witam moj problem polega na tym ze przy uruchomieniu auta rano gdy auto stalo cala noc, pierwsze pare sekund czy tam dluzsza chwile okropnie kopci mu z wydechu dym jest taki jasny szary, zauwazylem ze gdy zgasze auto i zapale ponownie problem znika. Widze w lusterku wstecznym ze gdy mocniej przyspiesze pogodnie go troche to tez lubi troche zakopcic. Samochod jest w benzynie wiec nie powinien kopcic....ubywa mi olej nie sa to jakies potezne ilosci ale jednak ubywa i zaczyna go ubywac coraz wiecej, nie bierze plynu chlodniczego, nie zauwazylem rowniez oleju w wodzie chyba ze nie potrafie dostrzecz.prosilbym o opinie forumowiczow na ten temat. nie wiem co to moze byc myslalem nad pierscieniami albo uszczelniaczami zaworow, no chyba ze uszczelka poszla w jakims dziwnym miejscu...czekam na opinie.
rpaetzold
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śląska
  • 18 Kwi 2010, 18:25

Na moje to dobrze myślałeś... Pewnie puszcza na pierścieniach.Uszczelniacze w głowicy,to też może byc dobry trop.
    Na chwilę obecną nie szukałbym przyczyn gdzie indziej ,a skoncentrował się na tych powyżej (tym bardziej ,że płynu nie ubywa).
    Przeczytaj cały ten wątek co wklejam poniżej,bo nie chcę przepisywac własnych myśli po raz drugi. :smile:
    https://www.forumsamochodowe.pl/ford-mon ... 673-15.htm
    artur73
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
    Miejscowość: POZNAŃ
    Prawo jazdy: 02 10 1991
    Przebieg/rok: 25tys. km
    Auto: Renault
    Silnik: 1,6 110KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Hatchback