Golf III 1.6 KAT 1997

17 Mar 2011, 12:44

Witam. Mam mały - wielki problem. Mój golf miał problem z zapłonem ale teraz po wymianie rozrusznika jest ok. Tzn. rozrusznik robił zwarcie. Ale pojawił się problem obrotów. Obroty są takie jakie sam sobie ustali raz normalne a raz 1500 - 2000. Słyszałem że podczas akcji z rozrusznikiem mogło dojść do zwarcia i sterownik silnika padł. A te zwariowane obroty to sprawka przepustnicy która po odłączeniu akumulatora straciła zapisane dane jak sterować obrotami. Problem jest jeszcze taki że po podłączeniu komputera widzi on wszystko oprócz silnika i nie można ustawić przepustnicy niby że to przez ten sterownik i silnik chodzi w trybie awaryjnym i dlatego tak szaleją mu obroty. Sam nie wiem co o tym myśleć. Pomóżcie. Z góry dziękuje
liptoms
Początkujący

17 Mar 2011, 14:41

Jak podłączysz pod VAG'a na tanim kablu to może nie wszystko działać. Jak by był uwalony Ecm to automatycznie wywalałby błąd sterownika. Najprędzej ustawienia przepustnicy są złe lub ona sama będzie uszkodzona. wszystko wyjdzie po poprawnym podłączeniu pod VAG-a.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

17 Mar 2011, 15:07

Zgadzam się problem w tym że po podłączeniu kompa pod inne auto wszytko jest ok tzn komp widzi wszystko co ma zobaczyć. Komputer widzi poduszki abs itd. oprócz silnika

[ Dodano: 18 Marzec 2011, 08:07 ]
Faktycznie po podłączeniu pod innego kompa z VAG wszystko ok widzi silnik. Walnięta jest przepustnica tzn. nie przyjmuje nowych wartości. Odłączyłem ją i o dziwo chodzi ale tak czy tak przepustnica do wymiany. Ma jakieś swoje wartości i nie można wprowadzić nowych może ktoś coś wie jak temu zaradzić
liptoms
Początkujący