Golf III 1.6

06 Lip 2008, 17:27

Czy warto inwestować w Golfa III z benzynką 1.6 pod maską z 1997 roku ??

Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 11/1997, Przegląd: 06/2009, Ubezpieczenie: 12/2008, Przebieg: 198 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 55 kW (75 KM), Pojemność skokowa: 1600 cm3, benzyna, niebieski (lakier nie metaliczny), 3 drzwiowy

Wyposażenie:
- 2 x PODUSZKA POWIETRZNA
- A B S
- WSPOMAGANIE KIEROWNICY
- ALUMINIOWE FELGI
- RADIO + CD + MP3
- BIAŁE ZEGARY
- ELEKTRYCZNY SZYBERDACH
- REGULACJA FOTELA
- FOTELE KUBEŁKOWE
- 100 % BEZWYPADKOWY
- SERWISOWANY + KSIĄŻKA do końca

Cena 8900 zł
>> VOLKSWAGEN GROUP <<
fredstw
Nowicjusz

Miejscowość: RST

06 Lip 2008, 17:40

auto zarejestrowane czy do opłat??
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

06 Lip 2008, 17:42

zarejestrowany i ubezpieczony do końca tego roku... stan idealny praktycznie, tylko cena jakaś podejrzana ;p

no i co najważniejsze czy przy takim nasileniu trójek warto kupować taki model czy poszukać czegoś innego ??

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Ostatnio edytowany przez fredstw, 06 Lip 2008, 18:11, edytowano w sumie 1 raz
>> VOLKSWAGEN GROUP <<
fredstw
Nowicjusz

06 Lip 2008, 18:07

wg mnie cena jest dobra
tylko własnie tak trojek jest bardzo duzo i pozniej jak sie sprzedaje i cena jest wysoka to ciezko sie pozbyc tego

ale jak stan jest naprawde idealny to raczej warto :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

06 Lip 2008, 20:23

Jeśli nie przeszkadza Ci brak mocy to bierz. Ja osobiście bym nie zcierpiał 75 koni.

Lakier jest fabryczny? Jeśli nie to auto mogło być stuknięte. Jeśli się to okaże KONIECZNIE przejedź się nim do 130 km/h, daj po heblach (hamulcach) i jak Cie znosi to sobie możesz darować...
Natomiast jeśli wszystko jest OK, to spoko - bierz :)

PS: Numer 94 NIE jest moim rokiem urodzenia! :P
Rodri94

06 Lip 2008, 21:38

Dokładnie go sprawdź i jeśli nie znajdziesz nic podejrzanego to kupuj.
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie są korzyści z jazdy hybrydą?
    Coraz większa liczba kierowców przekonuje się o zaletach napędu hybrydowego. Korzyści finansowe wynikające z niewielkiego spalania to dopiero początek. Coraz większe zainteresowanie społeczeństwa jakością powietrza ...

06 Lip 2008, 21:52

no i pokupowane...

po oględzinach okazało się że pod naklejkami imitującymi dziury po kulach znajdują się ogniska korozji, myślę że stać mnie na młodsze autko bez korozji, bo 8900 to nie moje maksimum na koncie...

dzięki za wypowiedzi i rady...
pozderka
Ostatnio edytowany przez fredstw, 07 Lip 2008, 15:56, edytowano w sumie 1 raz
>> VOLKSWAGEN GROUP <<
fredstw
Nowicjusz

06 Lip 2008, 21:54

no jak rdza w takim roczniku to dobrze, ze odpusciles :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

07 Lip 2008, 08:59

Pawlo ten typ tak ma... znajomy ma golfa tylko że w kombi z 97 roku i wymieniał już progi bo były tak skorodowane.... po prostu ten typ tak ma....

fredstw ja na twoim miejscu kupiłbym jakieś audi 80/a4 w dieselku... zależy z resztą jaką masz na to kasę na wydanie
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008

07 Lip 2008, 09:03

Rodri94 napisał(a):Jeśli nie przeszkadza Ci brak mocy to bierz. Ja osobiście bym nie zcierpiał 75 koni.

Lakier jest fabryczny? Jeśli nie to auto mogło być stuknięte. Jeśli się to okaże KONIECZNIE przejedź się nim do 130 km/h, daj po heblach (hamulcach) i jak Cie znosi to sobie możesz darować...
Natomiast jeśli wszystko jest OK, to spoko - bierz :)

PS: Numer 94 NIE jest moim rokiem urodzenia! :P

To też nie zależy od wypadkowości wozu... ojca golf też ściągał jak diabli na prawo i okazało się że były lipne opony z przodu... po wymianie problem znikł... u mnie w bravo nie ściągało a teraz też ściąga bo najprawdopodobniej mam mało powietrza w kole.... a jak byłen na zbieżności na stacji diagnostycznej wszystko wyszło elegancko ;)

Sorki za napisanie posta pod postem... myślałem że się doklei do poprzedniego :wink:
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Lip 2008, 09:21

Luke, możliwe.

Ja polecał bym Japończyka z roku właśnie 1997+.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Mam takiego tylko, że SRI 2.0 16v 136 KM. Fajne auta, niezawodne i nawet ładne. Oczywiście to jest oferta przykładowa. ;)

EDIT//: Znalazłem jeszcze coś ciekawego. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Rodri94

07 Lip 2008, 09:33

Luke, możliwe.

Ja polecał bym Japończyka z roku właśnie 1997+.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Mam takiego tylko, że SRI 2.0 16v 136 KM. Fajne auta, niezawodne i nawet ładne. Oczywiście to jest oferta przykładowa. ;)

[link wygasł] -- Mój sprzęcior ;)

EDIT//: Znalazłem jeszcze coś ciekawego. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] .. Sorry, za 2 posty, ale komputer zamulił i 2 się zrobiły :(
Rodri94

07 Lip 2008, 09:55

Luke16 napisał(a):Pawlo ten typ tak ma... znajomy ma golfa tylko że w kombi z 97 roku i wymieniał już progi bo były tak skorodowane.... po prostu ten typ tak ma....

ja mam kombiaka 96/97r. i zero rdzy
poprostu jesli ktos dba o auto czyli m.in. ze stoi w garazu to rdzy nie powino byc :)

poza tym podobno golfy od 95r. maja ocynk, ale czy to prawda to do konca nie wiem
pamietam jak zawsze wszyscy gadali ze golf III to auto duzo lepsze od astry ktora niby tak gnije, a tu sie okazalo ze golf jest nie lepszy :D
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

07 Lip 2008, 10:26

ojciec ma też kombi i w tym roku wymieniamy progi... w tamtym wymienione były błotniki... gnije jak diabli... rocznik 1994 ... zastanawia się czy go nie zrobić i sprzedać... chociaż silnik dzwon ;) mimo 280 tyś km przebiegu ;) Autko w pełnej elektryce no ale niestety nie jest to na polskie drogi bo się psuje tzn... kable się urywają....silniczki od szyb palą... z tego co patrzyłem po sprowadzeniu go to jeździł nad morzem a więc sól go pewnie tak wzięła...
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

07 Lip 2008, 15:58

Rodri94 Primerki mi eleganckie zapodałeś, chociaż ta zielona jest na drugim końcu polski ode mnie, a co do kasy to planuje wydać jakieś 14-15 tysiecy, ale może poczekam i i kupie Golfa IV
>> VOLKSWAGEN GROUP <<
fredstw
Nowicjusz