Golf III 1.9 TDI a opel Vectra 1.7tdi

26 Sie 2007, 12:44

witam mam dylemat i prosze o pomoc zastanawiam się nad kupnem autka golf III 1.9 TDI rok 1995-1996 a Opel Vectra 1.7 TDI rok 1996 jakie jest godne uwagi jeśli chodzi o cene części i zalety i wady tych aut.
kubala
Nowicjusz

27 Sie 2007, 11:03

Ciężki orzech do zgryzienia... Golf wydaje mi się lepszą alternatywą... Lepsze blachy - to jest to oraz mocniejszy silnik przy (chyba) mniejszej masie...
Silniczek 1.7 produkcji isuzu jest nie do zajeżdżenia, nawet jeździłem trochę taką vectrą... ale ich najgorszą bolączką są blachy...
Będzie ci wszystko puchło, nadkola, drzwi... - nie wygląda to zbyt pięknie...
Milwan

27 Sie 2007, 14:44

:shock: I co tak smęcisz nad tymi blachami? mity jakieś rozklepujesz, Kolego! tu i tam drobne, głównie niezadbane od nowości ogniska - jak w większości aut z takich roczników...Zupełnie, jak z mądrością tych, no... :oops:
...czy wypada tak napadać...?
kardio
Początkujący

Miejscowość: Chrobrego.

27 Sie 2007, 15:23

kardio napisał(a)::shock: I co tak smęcisz nad tymi blachami? mity jakieś rozklepujesz, Kolego! tu i tam drobne, głównie niezadbane od nowości ogniska - jak w większości aut z takich roczników...Zupełnie, jak z mądrością tych, no... :oops:

że opel w latach 90' miał kijowe blachy to nie żaden mit...
Pekińczyk
Początkujący

27 Sie 2007, 16:44

Właśnie, cały tydzień łatałem podłogę w mojej Corsie... :evil:
A vectra ta co jeździłem miała w nadkolach więcej szpachli niż blachy... Chociaż wyjątkowo dobrze trzymają się progi...

A żebyś mógł się cieszyć cały czas tak utrzymanymi blachami to musiał byś uzupełniać konserwację przed każdą zimą...
Milwan

30 Sie 2007, 14:21

Dzięki za odpowiedź teraz już wiem
kubala
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Honda CR-V 2.0 i-MMD Hybrid - test spalania
    Rzeczywiste średnie zużycie paliwa w teście What Car: 5,43 l/100 km Główne zalety nieco mniejszej od RAV4 Hondy CR-V Hybrid to wysoki komfort podróżowania, dużo przestrzeni dla pasażerów i oczywiście ...