Golf III 90KM - powyżej 3-3,5tys zaczyna się tak jakby dusić

29 Mar 2015, 01:45

No nie byłem na tej autostradzie, bo chyba nie muszę. Ostatnio mojego Golfa szlak trafił, to znaczy, ma jakieś odchyły. Powiedzmy tak od 3, 3.5 tys obrotu,

tj. 3,5 tys około 120 na 4
i 3 tys na 5 przy 140

Zachowuje się jakby brakowało mu powietrza, cisnę pedał gazu i nic, albo jeśli idzie to o kilka kilometrów przez bardzo długi okres czasu. A zaś jak puszczę pedał i np. zjadę tak do 100 czy 110 to też nie idzie już wyżej. Tzn. zazwyczaj tak zaś na 100 się zatrzymuje. I na niższych prędkościach też traci przyśpieszenie.

I różnie to z tym bywa, raz pojawi się to po kilku km trasy, innym razem po dłuższym czasie i dopóki nie zgaszę i zapalę od nowa, to nie będzie miał normalnego przyśpieszenia, ale jak już zgaszę i zapalę to normalnie zrywa. Ale wiecie to już jest trochę niebezpieczne, przy wyprzedzaniu.

Co to może być? Jak wrócę na święta do domu oddam do mechanika, bo miał zrobić coś z cieknącym kropelkami olejem. Nie wiem ja mam wrażenie, że jakby klima była nieszczelna nie znam się może to ma jakiś wpływ? To znaczy gdy mam wyłączony nawiew to i tak czuć tą temperaturę jaką mam ustawioną na pokrętle, tak jakby gdzieś był nieszczelny.

Jak powiecie, że coś z turbiną to się załamie:D

A i przenieście do odpowiedniego działu, bo nie wiem czemu, ale tylko w tym dziale miałem przycisk do stworzenia tematu:D
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam
  • 29 Mar 2015, 13:08

Temat przesunięty.
    Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
    Barol
    Moderator - Jakie auto kupić?
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
    Miejscowość: Górny Śląsk
    Auto: VW Golf VI
    Silnik: 1.4 TSI 122KM
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2012

30 Mar 2015, 14:42

Sprawdź turbo, to auto ma już trochę lat, siedzi pewnie od nowości. Koszt regeneracji nie przekroczy tysiąca zł :ok:
    Koniu
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
    Miejscowość: obecnie Fulda
    Auto: Mondeo // Astra
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
      Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...