Golf IV 1.6. Silnik nierowno pracuje

27 Maj 2011, 22:24

Witam. Mam taki problem ze swoim golfem IV 1.6 8v. Gdy odpale samochod Silnik nie rowno pracuje, tak jakby "gubil zaplon" . Czasami szarpie az cala buda chodzi. Wczesniej wymienilem przeplywomierz poniewaz bylo jeszcze gorzej. Strasznie gasl, obroty falowaly i kopcil na czarno. Doslownie na CZARNO. Po wymianie przeplywomierza jest lepiej. Jeszcze to nie jest to na co liczylem. Teraz nie kopci ani troche. Tylko ta nierowna praca . Podejrzewam wtryski , sonde i przepustnice. Planuje rozebrac dolot do przepustnicy i sama przepustnice , wyczyscic ladnie , zamontowac. Jak odlacze akumulator na kilka chwil skasuja sie bledy? Zanim zaprowadze kolejny raz do mechanika chcialem sie poradzic. Prosze o odpowiedz.

AREK
arko22
Nowicjusz

Miejscowość: Sierpc

29 Maj 2011, 15:41

to zaprowadz do mechanika jezeli to benzyna to przewody swiece lub poprostu zobacz na który garnek nie pracuje
ochroniarz02
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

31 Maj 2011, 07:50

Najlepiej pojedz i podepnij pod komputer
sebolm
Nowicjusz

Miejscowość: Bytom

02 Cze 2011, 22:35

Mechanior stwierdzil na komputerze ze to przeplywomierz powietrza. Czekam na kolejny przeplywomierz (mam nadzieje ostatni)
.jak mi znowu sypnie tekst ze przeplywka to jade do innego mechanika. Jeszcze sie odezwe co i jak :).
arko22
Nowicjusz

Miejscowość: Sierpc