Golf IV 19TDi Co mogło sie stac? Czy sie zatar

23 Gru 2009, 11:21

Witam
Posiadam Golfa IV 1.9 TDI

Rano wsiadłem do samochodu (-10 mrozu) normalnie odpaliłem podjechałem 20 metrów i sie sam zatrzymałem(tak poprostu bez zadnej przyczyny), po jakis 20 sekundach samochód zgasł sam (nie wiedziałem dlaczego) spróbowałem go odpalic ale nic tak jakby rozrusznik nie krecił. Jak wysiadłem z samochodu zobaczyłem w miejscu gdzie stał przez noc plamę oleju, wyciek cały olej z miski olejowej, która chyba została uszkodzona dzień wcześniej. Rano jak wsiadłem do samochodu nic nie zauważyłem zeby mi sie kontrolka od oleju zapaliła (chyba ze nie zwróciłem uwagi) ale raczej sie nie zapaliła, moze i czujnik sie uszkodził.

Co mogło sie stac prosze o pomoc

Dziekuje
Manio0013
Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
  • 25 Gru 2009, 13:28

Tak szybko silnika nie zatrzesz ,musisz naprawić przyczynę wycieku ,zalać silnik olejem.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

25 Gru 2009, 17:14

Zacznij od sprawdzenia czy to Twój olej. Dziwne,że kontrolka nie zaświeciła się bo jak byś uszkodził czujnik to i tak na desce pokaże jak by nie miał ciśnienia inaczej groziło by to uszkodzeniem silnika. Jeżeli masz w misce olejowej czujnik poziomu oleju,a on wyciekł to możliwe że nie pozwala na odpalenie silnika jest to zabezpieczenia przed zatarciem. Miałem taki przypadek w BMW E46 w której padł czujnik poziomu oleju i wysyłał sygnał do komputera nie pozwalając na odpalenie silnika.
    wozki widlowe serwis koszalin Adamires
    adamires
    Początkujący

Miejscowość: World

29 Gru 2009, 00:33

Troche mnie pocieszyliscie jesli sadzicie ze sie nie zatar, a juz myslalem ze ciezka naprawa
    Manio0013
    Nowicjusz

Miejscowość: warszawa
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
      Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...