Golf IV - diesel czy benzyna

17 Sty 2014, 20:01

Jaka mania tutaj jest ostatnio że Astry II gniją :roll: gniją te co były bite albo zaniedbane.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Sty 2014, 22:09

W sumie jakbym miał kupować Golfa to ... generacje < 4. III np to takie zwykłe toczydło za ~3k, w sumie poleciłbym jakiemuś co zdał prawko m-c temu i niech jeździ, jak w coś przyrżnie to zderzaki czy inne części karoserii znajdzie za grosze. II to już raczej klasyk niż wiocha
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

18 Sty 2014, 18:51

Może i racja, jednak wolałbym już coś nowszego. Może prawka wiele nie mam, jednak mam na tyle szczęście, że mam mozliwość jazdy wieloma autami(Mercedes 123 Kombi, Peugot 106, Citroen Saxo, VW LT) i jeszcze kilka przeze mnie przeszło, więc raczej się nie boję o to, że w coś przyrżnę.
Chmielek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 12 2013
Auto: Nie mam

18 Sty 2014, 18:57

Ej ale serio nie dasz się namówić na Corollę? :wink: Serio fajnie śmiga
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

18 Sty 2014, 21:18

Co do tego, że fajnie śmiga to nie mam najmniejszych wątpliwości, bo same pozytywne opinie słyszę na jej temat, no ale jakoś wygląd do mnie nie przemawia. Dzisiaj byłem wymienić olej w skrzyni biegów w Saxo i akurat właśnie natrafił się temat na Golfa, bo miał w naprawie A3 i myślałem, że to własnie na silniku 1,9 ale okazało się, że był to inny silnik, ale mechanik(najbardziej renomowany w mojej okolicy) mówił, że to sa silniki nie do zajechania i jedyne co z nimi robi, to wymienia oleje i filtry, więc chyba tylko utwierdził mnie w wyborze.
Chmielek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 12 2013
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus w Polsce. Jak to się wszystko zaczęło?
    Wymagający kierowcy ze Stanów Zjednoczonych mogą się cieszyć Lexusami od 1989 roku, ale w Polsce marka zyskała prawdziwą popularność dopiero w XXI wieku. Jak zaczęła się historia Lexusa w Polsce, gdzie zlokalizowany ...