REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Piwoszzz napisał(a):No bo skąd będę wiedział o szpachli itd? to co mi wskaże miernik za 20 zł z aukcji?
Piwoszzz napisał(a):Nie wiem czy to prawda ale na innym forum ktoś stwierdził że wśród aut około 20 letnich mam odrzucać mocne wersje, nie ważne czy to BMW czy Golf, wszystkie będą zakatowane a znalezienie dobrego jest awykonalne.
to masz błędne myślenie, chłopcze ocknij się te auta mają prawie 20 lat. Ja codziennie mam na placu do malowania około 10 nowych aut czasami w przebiegami które 1000 km nieprzekraczają a co to w Niemczech jeżdżą mniej wypadkowo??? W Szwajcarii też???? Otóż nie w tych krajach poprostu rozbitki są najtańsze i dlatego właśnie z tych kraju jest najwięcej aut sprowadzanych. 20 letni golf w ori, a to dobrePiwoszzz napisał(a):Moim zdaniem właśnie znajdę w oryginale w Niemczech czy w Szwajcarii, ale tam od prywatnego to kosztują sporo.
Kao napisał(a):to masz błędne myślenie, chłopcze ocknij się te auta mają prawie 20 lat. Ja codziennie mam na placu do malowania około 10 nowych aut czasami w przebiegami które 1000 km nieprzekraczają a co to w Niemczech jeżdżą mniej wypadkowo??? W Szwajcarii też???? Otóż nie w tych krajach poprostu rozbitki są najtańsze i dlatego właśnie z tych kraju jest najwięcej aut sprowadzanych. 20 letni golf w ori, a to dobre
zatrważające jest, jak wiele ludzie są w stanie poświęcić w imię nastoletniego auta nie najwyższej klasy, które niczym nie powala, a obrosło legendą jak Cud nad WisłąPiwoszzz napisał(a):Moim zdaniem właśnie znajdę w oryginale w Niemczech czy w Szwajcarii, ale tam od prywatnego to kosztują sporo.
Jeśli dla Ciebie np takie BMW 116i a 330i jest bez znaczenia to rozumiem, inaczej chyba rozmowa nie ma sensu. W takim układzie kupiłbym za 6 tys 1,4 mpi Golfa IV i jeździł sobie jak autobusem. Nie bo to się szuka silnika turbo i 150 koni żeby potem szukać 1,6 mpimike napisał(a):Jeśli już lubujesz się w przecenianych zabytkach, to za cenę sprowadzenia, opłacenia i wymiany podstawowych części eksploatacyjnych Gulfa 1.8t ze Szwajcarii kup sobie w PL Gulfa VI z ponad dwudziestoletnim 1.6 MPI
Piwoszzz napisał(a):najniższa krajowa w Niemczech to ok 1200 euro zdaje się, tyle sprzątaczka zarabia to normalnie jak ktoś zarabia 2 tys euro, to dla niego nie problem serwis pełny tego auta a nawet porządna naprawa w ASO