29 Sty 2016, 23:43
Faktycznie Golf dość drogi, ja za swojego (2000 rok) 1,5 roku temu dałem 11k po wielkich mega negocjacjach a sprzedawca chciał 12...ale np nie miał opon letnich i minimalne odpryski itd..
Trochę dziwne zdjęcia i mało widać, środek wygląda na trochę zmęczony..jedno co mnie dziwi, jakim cudem jest w tym aucie komputer typu FIS, jak ja u siebie nawet mam uproszczony MFA taki ten mini..
Nie wierze że w 99 roku były takie komputery.
Więc pewnie ktoś przekładał zegary z młodszej wersji.
Warto sprawdzić ogólnie auto + jednostkę, bo dawać tyle kasy za 1,8T który jest niesprawny..kiepsko..a jazdą próbną nie sprawdzisz jak pompuje turbo, pompa paliwa, czy nie ma nieszczelności i czy np katalizator nie ogranicza mocy.
Najlepiej logi dynamiczne lub hamownia - ale tutaj trzeba płacić za pomiar.
Mimo wszystko coś bym próbował wynegocjować, bo w takim aucie zawsze może paść coś z osprzętu a ceny np nowego przepływomierza oryginalnego są zabójcze 600-800 zł, albo pompy paliwa itd..
Łysy ma rację że auto stare, 3 drzwi, wg mnie nie jest jakoś super wyposażone..a drogie..
z drugiej strony dobre Audi TT z 99 albo Audi S3 tez kosztują makabrycznie sporo jak za takie niemal 20 letnie auta. Niby mają mocniejsze silniki ale to przecież jedno i to samo a ze zwykłego 1,8T spokojnie zrobi się 220 koni..bez jakiś extra wydatków, zwykły program da 190 jak jednostka zdrowa.
Dla mnie 1,8T z możliwością przeprogramowania to taka dobra alternatywa dla 328i od BMW, które pewnie też w 80% zajeżdzone i ciężko jakikolwiek dobry kupić.
Moja rada - poproś o zdjęcia albo po prostu jedź obejrzyj jak będa jakieś duże wady np. jednostki napędowej albo lakiernicze/blacharskie to daj sobie spokój, jak jakieś pierdoły to trochę ponegocjuj, z tym że pewnie za dużo nie zejdą z ceny bo widać po opisie że to nie bajkopisarze a realiści którzy wiedzą co sprzedają.
Plus na pewno taki że skoro auto ubezpieczone i ma nawet AC (?) tzn że już długo ktoś je użytkuje bo żadna firma ubezpieczeniowa nie ubezpieczy Autocasco na samochód 16 letni..gdyby np ktoś go rok temu sprowadził