Golf IV na benzynie?

23 Lut 2011, 17:16

Czysty w sensie czy facet przed sprzedaniem nie umył go by zatuszować wycieki, jeżeli naturalnie uwalony to nie ma czym się przejmować, w końcu 200 000 zrobił już.
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

23 Lut 2011, 17:18

error106 napisał(a):Czysty w sensie czy facet przed sprzedaniem nie umył go by zatuszować

Znasz wogóle znaczenie słów których używasz ???
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

23 Lut 2011, 17:28

Napisz może co w tym zdaniu niby Ci nie pasuje ?
error106
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

23 Lut 2011, 17:36

error106 napisał(a):Ale jak widzę pan Kobuch wie najlepiej.

Po 1 Kubuch,
po 2 coś się mnie uczepił? Sam napisałeś o chipie a do wolnossącej benzyny to tylko chip z allegro +45KM ;) Myślisz, że mało tu było takich co mieli takie chipy? Zmiana dolotu i wydechu to ciut inny zabieg niż chip ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

23 Lut 2011, 17:36

Tak tylko czasami można coś wypatrzyć na zdjęciach i czasami warto dokładnie obejrzeć zdjęcia żeby nie jechać na darmo,choć nie powiem że są takie przypadki gdzie auto na fotkach wygląda ładnie a w realu jest zupełnie co innego.
Co do mycia silników to też czasami na to narzekam ale są osoby które poprostu lubią mieć czystko pod maską,sam znam taką osobe która w swoim Passacie silnik ma czyściutki jak w nowym aucie a u siebie w maluchu też mam wmiare czysto w komorze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Lut 2011, 17:41

No właśnie, po czterokrotnym obejrzeniu zdjęć dostrzegłem parę rzeczy podejrzanie wyglądających, najgorszy jest chyba zaparowany lewy reflektor, a facet pisze, że auto bezwypadkowe... Brak spojlera na dole to może i pikuś ale ze zdjęć nic więcej prócz braku nie dostrzegam. Co do silnika to na każdej focie ma maskownicę, zbieram informacje by wysłać mu dawkę pytań.
kimkes
Początkujący

Miejscowość: skątowni
Auto: Vectra B 1.8 16V
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Dacia Jogger Extreme - terenowa w każdym calu
    W ramach debiutu rynkowego modelu Dacia wprowadzi do sprzedaży limitowaną serię Jogger Extreme o wyraźnie zaakcentowanych cechach auta terenowego. Będzie dostępna w pięciu kolorach nadwozia: Czarna Perła, Szary Comète, ...

23 Lut 2011, 17:43

U ojca w Lanosie też jest lampa zaparowana i co?Bity nigdy nie był.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

23 Lut 2011, 19:05

To dlaczego paruje? Sama z siebie się rozszczelnia?
kimkes
Początkujący

23 Lut 2011, 20:48

Reflektor mógł się zwyczajnie rozszczelnić. Ale to jest najbiedniejsza wersja Golfa. Elektryczne szyby ma dokładane, jakiś badziew na kierownicy. Po co to założył? Na pewno lepiej się z tym nie jeździ.
A co do tuningu takiego silnika to rewelacja. Hehe. Dobry wydech to koszt 1500-2000 zł i podniesie on moc (jeśli to w ogóle nastąpi) o 2, może w najlepszym wypadku 5 KM.
Andree
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: pl

23 Lut 2011, 21:48

a) nie zapominajcie ze auto ma 11 lat, wiec takie pierdoly jak rozszczelniony reflektor moga sie zdarzyc

b) przebieg realny? moze gdyby nie bylo tej wiesniackiej nakladki na kierownicy daloby sie cos powiedziec, te golfy maja calkiem niezle plastki w srodku(poza przyciskami, łuszczą sie) wiec rownie dobrze moze miec 200 moze miec 300 moze 400, auto z salonu PL wiec 20 tys/rok to sporo, ale nie zapominajmy ze sprzedajcy wystawia FV wiec uzywal jej w firmie, ja mam swoje prywatne autka na firme, ale jezdze sporo(ok 25-30/rok robi kazdy z moich 2 aut).

c) tuning wolnossaka to kompletny bezsens,i jeszcze do tego dokladac 2-3 tysiace? w G4 byly przeciez mocniejsze benzyny 1.8 125 chociazby, 2.3 v5 150 km, czy 1.8T 150
ile to kombi wazy wiecej od hatch'a? 50kg-100kg? 105 km bedzie wystarczalo do "pracy" skoro takiego auta autro tematu szuka
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

23 Lut 2011, 22:28

A skąd ja mam to wiedzieć czemu mu lampa paruje,co ja jestem duch święty :roll:
Barol
Awatar użytkownika

23 Lut 2011, 22:37

barol91 napisał(a):A skąd ja mam to wiedzieć czemu mu lampa paruje,co ja jestem duch święty

nie bulwersuj sie tak :mrgreen: powinienes wiedziec :!: przywyczailes ich do tego ze po jednej fotce oceniasz przeszlosc 20letniego auta :evil:

żart, oczywiscie :wink:

a Wy ogladajacy moze ruszylibyscie tylki i obejrzeli auto w realu :roll: zawsze jest taki koncowy wniosek, wiec tego sie trzymajmy
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

23 Lut 2011, 22:48

Panie z grubsza oceniam :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

24 Lut 2011, 04:46

JerzyB333, w aucie jest kratka oddzielająca bagażnik od przestrzeni pasażerów i jeden starszy facet z firmy (wieloletni kierowca) po obejrzeniu tej fotki (bez czytania opisu aukcji) stwierdził, że auto na pewno jest firmowe ;-)
Coś jest w tym zdaniu o ocenianiu przeszłości auta po jednym zdjęciu :D Stare wygi po skąpych informacjach mogą rzucić trafnym, intuicyjnym wnioskiem, który może umknąć młodemu co ma mózgownicę przeładowaną informacjami z dziesiątek fotek i setek ofert.

Andree, nakładka na kierownicy ukrywa jej stan, ale na szczęście niedokładnie, bo widać, że jest wytarta. Dlatego wątpliwość co do przebiegu biorę mocno pod uwagę.

Oczywiście tyłek należy ruszyć i obejrzeć auto, ale przecież nie chcę tracić cennego czasu czyjegoś i swojego, więc staram się jak najwięcej wyciągnąć z fotek, w czym bardzo mi pomagacie i za co wam należy się podziękowanie :-)

Ach, i jeszcze coś: sprzedający tak rzetelnie obfocił auto (to też sugeruje człowieka biznesu) - barol91 potwierdzi, bo fotki widział - że jeszcze z takim do czynienia nie miałem. Inni po pytaniach mailowych o więcej fotek i informacji (m.in. o te auta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ) zbywali mnie durnowatymi tekstami, że aukcja grzecznościowa, że auto brata, że kolega - właściciel aparatu wyjechał itp. Ja wychodzę z założenia, że jeśli komuś zależy na uczciwej sprzedaży i wie o co chodzi w handlu autami to w ciągu doby od zapytania mailowego (ludzie, mamy XXI wiek i kontakt mailowy to normalka) dostarczy niezbędnych informacji. Na tej zasadzie parę aut już mi umknęło (np. to [link do oferty na Allegro wygasł] ), ale akurat do tych miałem sporo dalszy i trudniejszy dojazd (poruszam się busami a po mieście taksówkami).

Jedno co mogę na pewno powiedzieć innym szukającym niezawodnego auta to że należy zdobyć jak najwięcej informacji o aucie, przejrzeć fotki conajmniej 5 razy i na spokojnie analizować informacje. A dopiero po tym jeździć na oględziny i przeglądy (co przecież kosztuje) np na tego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] wydałem już 50 zł na przegląd i dojazd, ale przecież skoro pali tylko po naciśnięciu gazu, to te 50 zł jest niczym w porównaniu z ewentualnym kosztem naprawy silnika.
kimkes
Początkujący