GOLF IV niespodziewanie nieraz gaśnie

09 Lis 2010, 08:36

Witam, mam w moim samochodzie problem którego nie mogę rozwiązać już spory czas (GOLF IV 1.4 16V). Autko nieraz gaśnie czy to na postoju czy w trakcie jazdy (parę razy na zakręcie zgasł, nagle wspomagania brak, hamulec sztywny się zrobił, zaczyna się to niebezpieczne robić) nawet gdy napędzam go potrafi przygasnąć, po zgaśnięciu pali się ino kontrolka akumulatora, średnio raz na dzień tak się wyłączy. Po zgaśnięciu odpala bez żadnego problemu. Obroty nie falują. CO zauważyłem jeszcze to, to że gaśnie raczej na rozgrzanym silniku. Byłem na dwóch różnych warsztatach pod komputerem i nic powiedzieli, że autko fajnie chodzi. Na jednym z nich wyszedł błąd czujnika obrotów silnika - G28 (błąd sporadyczny). Błąd został skasowany po czym po tygodniu udałem się z powrotem tam i żadnych błędów nie wykazało ( mimo że auto przez ten tydzień dalej gasło).Co jest, czego mogła by być najprawdopodobniejsza przyczyna ??? Czytałem parę tematów ale nikt nie podaje ostatecznej przyczyny... ZA RADY Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI !!!
sopel06
Nowicjusz

Miejscowość: Siewierz

09 Lis 2010, 11:21

Mnie to wygląda na stacyjkę albo przekaźnik zapłony jeżeli takowy jest. ewetualnie na jeden z bezpieczników głównych, doprowadzających napięcie do staycjki może mieć wuypalone styki. Zazwyczaj są takie dwa. Z tym, ze nie jestem na 100% pewny, czy u ciebie tak jest.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Sty 2015, 10:25

Witam, udało się ustalić w czym tkwił problem? Mam chyba to samo i nie mam pojęcia jak dać sobie z tym radę :) Za odpowiedź z góry dziękuję.
Najdoch
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 10 1989
Auto: Golf IV
Silnik: 1,4 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000