Golf IV problem z obrotami, czy to już w końcu normalne ?

09 Sie 2011, 05:24

Witam, mam golfa IV 1.6 z gazem i mam do was pewne pytanie. Od dłuższego czasu po założeniu gazu ( już jakieś 3 tygodnie) miałem problem z falującymi obrotami. Nawet gazownik nie dał rady sam, dopiero jazda do jakiegoś jego znajomego niby pomogła, powiedział, że musieli przesunąć wtryskiwacze czy coś takiego, nie wiem co tam robili, nie było mnie przy tym, ale faktycznie pomogło, ale nei wiem czy do końca... Obroty już nie szaleją jak wtedy ( dzieje się to przy wysprzęglaniu, najczęściej z niskich biegów przy małej prędkości, np. jak jadę 2-ką albo 3-ką wolno i wysprzęglę to obroty potrafią mi delikatnie zafalować, czyli nie ustawią się po wysprzęgleniu odrazu w jednej pozycji tylko polecą mi o działkę w dół po czym wracją do normy) Zaznaczyłem tutaj na obrotomierzu do jakiej działki mi spadną:Golf IV problem z obrotami, czy to już w końcu normalne ?. Nie chodzi mi o to teraz, że one tak długo szaleją, po prostu jak wysprzęglę tak jak opisałem to czasem ( nie cały czas) zdarzy się, że obroty spadną do tej wartości, którą zaznaczyłem i spowrotem ustawią się tak jak powinny, czy to normalne ? Pytam się bo już jestem ogólnie z problemem falowania obrotów u gazownika, który zakładał mi dopiero co instalację chyba z 10 raz więc już mi nawet głupio tam chodzić tym bardziej iż przez tą sytuację mam trochę na pieńku z gazownikiem;) ( kto by się już nie denerwował)...
Jacky1990
Nowicjusz

Miejscowość: Lubelskie