Golf IV TDI 99r 90KM

29 Kwi 2008, 10:24

Kupiłem ostatnio Golfa IV TDI. Wymieniłem przepływomierz bo był popsuty i wyciskał góra 120km/h. Teraz jest lepiej. Jednak przebieg w nim jest duży. 290tys. km. Silnik nie chodzi najładniej ale jeszcze przeżyje. I tu pojawia się problem. Gdy jest zimny, zapali ładnie bez kręcenia odrazu. Jednak gdy jest rozgrzany, kręci kilka sekund, że aż czuć, że jest dużo za długo. Mogę na to coś poradzić? A i z początku szalał mi centralny zamek, na dołach się sam zamykał i otwierał, lub kiedy od środka popychałem zamkniete drzwi, choć już się z tym uspokoił:)

Czekam na radę dotyczącą długiego zapalania rozgrzanego silnika. Dzięki z góry za pomoc i czekam na odpowiedzi.
Pozdrawiam
Binek
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Autobus Mercedes-Benz Travego dla klubu Legia Warszawa
      Legendarny klub warszawski – Legia Warszawa otrzymał luksusowy autobus turystyczny Mercedes-Benz Travego. Piłkarzom został on po raz pierwszy zaprezentowany 28 stycznia rano, odbierając na lotnisku legionistów ...
      Hyundai Veloster oraz Veloster Turbo
      Podczas targów motoryzacyjnych NAIAS 2018 w Detroit Hyundai zaprezentował nowy model Veloster i Veloster Turbo. Awangardowy projekt samochodu jest efektem współpracy projektantów z Korei oraz Stanów ...