Golf IV

13 Lis 2010, 09:12

Nie no w taka paranoje to nie popadajmy.
Początkowe roczniki ze zwykłym TDI 90 KM na pompie rotacyjnej w stanie prawie nadającym się do jazdy zaczynają się od 14 tyś. Ja wiem, że na allegro są nawet po 9-10 tyś. Stali forumowi bywalcy wiedzą, że kilka miesięcy temu sam szukałem Golfa IV TDI. Naoglądałem się sporo tych igiełek z allegro po 10-12 tyś. Do dziś żałuję paliwa, które spaliłem jeżdżąc oglądać te szroty. Tak, szroty, bo inaczej tego nazwać się nie da. Samochody wyglądały pięknie niestety tylko na zdjęciach na allegro.
Myślisz, że ktoś odda Ci pewny samochód za 3/4 jego ceny rynkowej? Mikołajki blisko ale bądźmy śmieszni i naiwni, nikt takiego prezentu Ci nie ufunduje :mrgreen: .
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

13 Lis 2010, 09:15

Ja np zdziwiłem się widząc to: [link do oferty na Allegro wygasł]
james00796
Początkujący

Miejscowość: Prokowo

13 Lis 2010, 09:51

Nic nie jest napisane czy jest bezwypadkowy,to że wygląda ładnie?!Nie każdy chce silnik wolnossący,to następna rzecz.Trzeba pojechać i zobaczyć od spodu,zaglądnąć do bagażnika ,przyłożyć miernik grubości lakieru :mrgreen: ,itd! :grin:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

13 Lis 2010, 10:43

Nie chciałem kontynuować tematu, bo zbieg on już na zupełnie inne tory...
Ale co do okazji: Przyjaciel rok temu zbierał fundusze na Audi A4 B5... Kiedy już ogarnął "flotę" (nie uzbierał sumy w wysokości 20tys., tylko mniejszą) zaczął poszukiwania. 67 razy (nie przesadzam z ilością, do tej pory mamy z tego niezły ubaw) wybierał się do oględzin owego modelu. Już rezygnował, kiedy trafił na czarną B5 (chyba 98r.) cena sprzedaży 14 tys. Pojechał z nim jego brat... Który zaniżył cenę auta o 2.500 (mocno się targował). Na warsztacie wyszło kilka spraw technicznych, które na miejscu zostały ogarnięte. W sumie wydał na auto 12 tys. i do tej pory nie ma z nim większych problemów, ani wkładów finansowych.
Dlatego, wierzę w okazje i liczę, że na jakąś trafię. A w minę nie chcę, i nie mam zamiaru się władować.
Lucjusz1992
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

13 Lis 2010, 17:23

Lucjusz1992 napisał(a):. A w minę nie chcę, i nie mam zamiaru się władować.

No to musisz sie z tym liczyc bo takie okazje zdarzaja sie bardzo zadko.
Okazje kupuje wtedy kiedy nie jestem nastawiony na kupno nowego samochodu tylko poprostu wychodzi ze jest do sprzedania dobre auto za dobra kase.
Ostatnio wlasnie tak kupilem w ten sposob Fiata Doblo 2007 chlodnia za 5k euro.
Do roboty pierscienie, szlifowanie glowicy. Nawet po niego nie jechalem.
Sprzedam Audi A6, 03', 2.5 TDI, Prywatnie, Od 4 lat w PL.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa