Golf IV

12 Sty 2017, 00:49

IC fabryczny w lecie nie daje rady i z tych fabrycznych 150km czuc jakby sporo ucieklo. Sprzedalem bo co rusz wychodzily irytujace usterki i nie bylem pewny czy wyjade z korka w lecie juz nie mowiac o dalszej trasie
Paulo21
Nowicjusz

Auto: Chwilowo brak

12 Sty 2017, 01:18

No tutaj u kuzyna na pewno będzie FMIC bo seria jest kiepska jak on chce dłubać na ponad 200 koni no to nie da rady.

A jestes pewien że to auto było w dobrej kondycji? bo martwić się że w korku się zagotuje to trochę chyba cos nie tak, wentylatory nie działały? może coś z termostatem? albo uszczelka pod głowicą?

Mnie to dziwi bo na ulicach co drugi to golf a jak ktos ma tdi to teoretycznie jeździ sporo :) Dziwne to jest, wg mnie to już kwestia konkretnego egzemplarza i stanu, z resztą trudno dłubać i wyciągać moce jak silnik trup.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

12 Sty 2017, 01:42

Silnik jako silnik byl ok. Padal glownie osprzet, krociec od wody sie urwal, zawor dv, wywalilo krociec przy czujniku temperatury i wracalem na holu, potem nie zadzialal wentylator chlodnicy i wywalilo przez nagrzewnice i zalalo caly srodek, a to rurka od podcisnienia raz, a to dwa i obroty faluja i olejem zyga, a to wybierak na skrzyni zrobiony byl i za chwile znow problem bo biegi wchodzic nie chca. Kazde moje auto robie na biezaco nie na najtanszym dziadostwie a i tak tutaj miesiaca nie bylo zeby cos nie siadalo. Auto bylo nie tluczone, mialo prawidlowa geometrie, silnik mechanicznie byl w dobrej kondycji, turbo nie plulo olejem, silnik nie kopcil i trzymal moc. Z tymi plynami to chyba urok vagow, moze przez ten wynalazek G12. Generalnie auto na poczatku nie sprawialo problemow, ale jak sie zaczelo to jedno za drugim.
Paulo21
Nowicjusz

12 Sty 2017, 13:14

Według mnie ten srebrny Golf jakiś przekombinowany.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2017, 15:37

Mówisz? chyba racja bo też jakiś taki niewyraźny dla mnie.
Zerknę tylko czy to nie jakiś forumowicz z grupy vw ale to i tak nie zawsze jest pewne, bo też śmieci niektórzy trzymają :o

A co do wypowiedzi jeszcze odnośnie tego co pisze Paulo21, to wg mnie to normalna eksploatacja, kolega miał E46, tez mu się grzał, problemy z dyferencjałem, z elektroniką, jakieś akcje z błędami na kompie, falowanie obrotów itd..
z kolegi wuja Seicento wyjechał 30 km od domu i sie alternator schichał itd..to jest niestety urok używanych aut :)

Dobra coś tam jeszcze może się poszuka.
Bartolekk
Aktywny

12 Sty 2017, 23:53

Eksploatacja eksploatacja, ale zadne z moich poprzednich aut nie mialo takiej sredniej usterek, chociaz tez nie byly mlode.
Paulo21
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Toyota Supra - 5 rzeczy o których warto wiedzieć
    Toyota Supra to ikona samochodów sportowych i bardzo ważny model w historii Toyoty. Pierwsza Supra pojawiła się na rynku pod koniec lat 70. i aż do 2002 roku samochód był sprzedawany nieprzerwanie w postaci ...

13 Sty 2017, 01:59

No nie wiem, ale są gorsze przypadki :wink:
Np,. do roboty głowica albo regeneracja maglownicy, nowe sprzęgło albo turbo do roboty itd.
Ja nie wiem może po prostu 1,8T ma sporo wężyków, przewodów, zaworków i ze starości to siada.
Myślisz że nie wiem E36/E46 jest bardziej trwałe?

Ogólnie ludzie polecają te jednostki także chyba aż takich kłopotów nie ma całościowo. To też zależy jak się trafi.
Bartolekk
Aktywny