Golf IV znoszenie na jedną stronę

27 Sty 2008, 00:35

Mam golfa IV z roku 2004r. 4x4 2.8l jędze nim ponad rok. Kupując go miał 170km obecnie przerobiłem na 400km ale samochód zaczyna znoscic na lewa stronę. Byłem już na przeglądzie i sami nie wiedzieli co est grane wszystkie przeguby są nowe.pojechałem nawet na hamownie itd. ale nic nie wykryli, a czuje ze przy ok. 170km/h zaczyna go znosić, proszę o jakieś rady bo jestem zalaMany, a bardzo sie do niego przywiązałem. Samochód ma bardzo dobre osiągi na 1/4mil-8s.PROSZĘ I JAKIEŚ RADY
turbo4
Nowicjusz

27 Sty 2008, 10:59

Sprawdzaną miałeś zbieżność kół?
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

27 Sty 2008, 16:07

Pozazdrościć auta :)
Radzę podzwonić po firmach zajmujących się tuningiem profesjonalnym mechanicznym, np. w Poznaniu, Krakowie. Oni będą wiedzieli co jest przyczyną, tak jak kolega mówił...byłeś w stacji diagnostycznej sprawdzić zbieżność? Jaki masz rozmiar kół w tym golfie-tak z ciekawości ?
Pozdrawiam
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

28 Sty 2008, 20:03

Pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobić to sprawdzenie ciśnienia w kołach, potem zbierzność. Nie zmieniałeś ostatnio czegoś w zawieszeniu?
Golf IV GTI 1.8 TURBO
Nissan Terrano II 2.7 TDI
BMW 328
Bolo1989
Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Siłacz wagi lekkiej - kompaktowy crossover
    Po prezentacji Toyoty C-HR, kompaktowego crossovera japońskiej firmy, wśród mnóstwa pozytywnych komentarzy, w tym dotyczących awangardowej stylistyki i napędu hybrydowego, pojawiły się również pytania ...