Golf mk3 - ciężko wchodzi dwójka

07 Mar 2011, 20:45

tomektychy napisał(a): nie jest tak że zacznie się przelewać śrubą wlewu

Jezeli bedziesz wlewał faktyczna śruba wlewu/jak sie nie mylę z boku obudowy s.k.przy lewej półosi/to przy pełnym stanie zacznie się przelewac i po sprawie...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Mar 2011, 21:29

Migi60 napisał(a):
tomektychy napisał(a): nie jest tak że zacznie się przelewać śrubą wlewu

Jezeli bedziesz wlewał faktyczna śruba wlewu/jak sie nie mylę z boku obudowy s.k.przy lewej półosi/to przy pełnym stanie zacznie się przelewac i po sprawie...

Gdybyś przelał parę setek i tak jechał (wtem zaczynają się kłopoty) :grin:
Miałem kiedyś okazję posłuchać rady kolegi ile, to wchodzi do skrzyni i też tyle wlałem (ciężkie początki młodego kierowcy) pierw sprzęgło ślizgało, zaoliwione a później już wszędzie leciało :oops: no ale uczmy się na błędach.
karosa
Początkujący

Miejscowość: strumień
Prawo jazdy: 13 04 2000
Auto: SEAT cordoba vario
Silnik: 1,9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Mar 2011, 09:05

zawsze się leje do przelewu/stanu na bagnecie, a dane o ilości są orientacyjne :wink: aby wiedzieć ile oleum nabyć
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rekordowy rok w czeskich fabrykach Skody
    W 2019 roku ŠKODA po raz pierwszy w historii wyprodukowała ponad 900 tys. pojazdów w swoich fabrykach w Mladá Boleslav i Kvasinach. Wysoki wynik jest zasługą wzrostu produkcji o 2,25 proc. w porównaniu ...
    Lexus RX L 450h - test spalania
    Ten bogato wyposażony, luksusowy SUV imponuje niskim zużyciem paliwa. Zwłaszcza gdy weźmiemy pod uwagę, że testom poddano największego SUV-a w gamie japońskiej marki na europejskim rynku – do tego w dłuższej i wyższej ...