Siemka...mam taki problem. Auto stoi na dworze i gdy przymrozi w nocy rano po odpaleniu cięzko wrzucić 2 :/ sprzęgło na maxa a dziś zgrzytło nawet. Co jest tego przyczyną? olej gęsty? jakaś malta tam w środku jest już czy co? po przejechaniu i rozgrzaniu problemu nie ma, dwójka wskakuje bez problemów. W cieplejsze dni również...tylko gdy przymrozi mam taki problem:/
Tylko kup właściwy olej (zapytaj jakie ma mieć właściwości) już miałem przypadek że po wymianie piątka huczała , okazało się że sprzedawca się pomylił i nie ten dał co miał być, kolejna wymiana i było ok .
a ma ktoś gdzieś fiszkę albo powie gdzie znajduje się korek spustowy oraz gdzie nalać nowy olej? i najwazniejsze pytanie jaki olej i ile?
Golf 3, 95 rok, benzyna 1,6 75 KM
Minęło 40 lat Malucha - Fiat 126p Pierwsze egzemplarze Fiata 126p popularnego Malucha zmontowano 6 czerwca 1973 roku w zakładach dawnej Fabryki Samochodów Małolitrażowych w Bielsku-Białej, z oryginalnych włoskich części, gdyż wcześniej, od 1972 roku ...
Stacja tankowania wodoru w Belgii Belgia dołączyła do stale rozrastającej się europejskiej sieci stacji tankowania wodoru. Pierwsza publiczna stacja została uruchomiona na terenie Toyota Motor Europe w Zaventem pod Brukselą. To wydarzenie otwiera Toyocie ...
75W90 syntetyk , w zależności od skrzyni korek spustu po lewą półośką a wlewu obok na wysokości półośki po prawej, lub z przodu skrzyni po prawej. Korki są na klucz imbusowy, o ile pamiętam 17mm bądź 14mm. Jest również skrzynia gdzie olej wlewamy przez napęd prędkościomierza i jednocześnie sprawdzamy jego poziom.
Wchodzi 2.2 lub 3.1 L zależne jaka skrzynia, ale przeważnie zacznie się przelewać korkiem wlewu.
prawie, każdy producent określa jeszcze klase GL która wpływa na działanie oleum na podzespoły skrzyni,
warto kupic dobry syntetyk który nie zmieni parametrów po kilku tysiącach km
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.