Golf plus opinie

23 Cze 2023, 21:17

Jakie opinie macie na temat golfa plus?
Miałem kiedyś golfa 4 z 98roku i pomimo ponad 20lat auto w środku prezentowało się dobrą jakością.
Martwi mnie tylko to, że podobno utrzymanie go i naprawy są stosunkowo drogie oraz zarzut nr. jeden, że te auto jest żółwiem. Myślicie że 100-115koni starczy do tego aby nie jeździć jak emeryt.
Jak dynamicznie auto o takich gabarytach i o takiej ilości koni wyjeżdża ze skrzyżowania?

Co myślicie o takim egzemplarzu?
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-plus-ID6Fyefc.html
Wlod123
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Cze 2023, 21:45

Na pewno nie z tym silnikiem,więcej wad niż zalet i ta przełożona kierownica a i magiczny przebieg poniżej 200tys.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Cze 2023, 22:01

W sensie że 200k km to za dużo i zaraz będą z nim problemy czy, że licznik cofnięty?
A jaki silnik polecasz?
Wlod123
Nowicjusz

Auto: Nie mam

24 Cze 2023, 06:30

A jaki silnik polecasz?

Benzynowy w tym modelu? Żaden. Niby jest 1.6/102, który technicznie jest w miarę ok ale w ogóle nie jedzie

Popatrz sobie na forda cmax albo corollę verso
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Cze 2023, 09:53

Wlod123 napisał(a):W sensie że 200k km to za dużo i zaraz będą z nim problemy czy, że licznik cofnięty?

To drugie.

Wlod123 napisał(a):A jaki silnik polecasz?

Popatrz na 1.4 TSI 122km tylko tutaj musisz liczyć się z kosztowna wymiana rozrządu. Mam ten silnik w Golfie i wczoraj odebrałem od mechanika po wymianie rozrządu właśnie więc jak coś pytaj śmiało.

Zerknij na tego [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...
    Wavecamper zaprezentuje się na Poznań Motor Show
    Producent pokaże swoje modele w ramach salonu caravaningowego, który w tym roku zlokalizowany będzie w pawilonach nr 1 i nr 2. Wavecamper to legitymujący się wieloletnim doświadczeniem producent kamperów na ...