Golf plus opinie

23 Cze 2023, 20:17

Jakie opinie macie na temat golfa plus?
Miałem kiedyś golfa 4 z 98roku i pomimo ponad 20lat auto w środku prezentowało się dobrą jakością.
Martwi mnie tylko to, że podobno utrzymanie go i naprawy są stosunkowo drogie oraz zarzut nr. jeden, że te auto jest żółwiem. Myślicie że 100-115koni starczy do tego aby nie jeździć jak emeryt.
Jak dynamicznie auto o takich gabarytach i o takiej ilości koni wyjeżdża ze skrzyżowania?

Co myślicie o takim egzemplarzu?
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-golf-plus-ID6Fyefc.html
Wlod123
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Cze 2023, 20:45

Na pewno nie z tym silnikiem,więcej wad niż zalet i ta przełożona kierownica a i magiczny przebieg poniżej 200tys.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

23 Cze 2023, 21:01

W sensie że 200k km to za dużo i zaraz będą z nim problemy czy, że licznik cofnięty?
A jaki silnik polecasz?
Wlod123
Nowicjusz

Auto: Nie mam

24 Cze 2023, 05:30

A jaki silnik polecasz?

Benzynowy w tym modelu? Żaden. Niby jest 1.6/102, który technicznie jest w miarę ok ale w ogóle nie jedzie

Popatrz sobie na forda cmax albo corollę verso
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Cze 2023, 08:53

Wlod123 napisał(a):W sensie że 200k km to za dużo i zaraz będą z nim problemy czy, że licznik cofnięty?

To drugie.

Wlod123 napisał(a):A jaki silnik polecasz?

Popatrz na 1.4 TSI 122km tylko tutaj musisz liczyć się z kosztowna wymiana rozrządu. Mam ten silnik w Golfie i wczoraj odebrałem od mechanika po wymianie rozrządu właśnie więc jak coś pytaj śmiało.

Zerknij na tego [link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Saab 96 V4 Rally
    Saab 96 V4 Rally z początku lat siedemdziesiątych, jest oryginalnym pojazdem rajdowym zakupionym przypuszczalnie przez prywatny zespół rajdowy lub prywatnego kierowcę rajdowego. Samochód ten posiadał czarne ...