Golf V - do 15 tys

15 Cze 2016, 10:20

Rozglądam się za Volkswagenem Golfem V. Trafiłem na takie ogłoszenie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy wstępnie to auto jest godne uwagi? I jeszcze pytanie - sprawdzając na stronie ufg.pl rejestrację, system pokazuje że brak danych o OC, tak samo w historia pojazdu - do tej rejestracji. Za to do numeru VIN się zgadza. Co może to oznaczać?
coxini
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Cze 2016, 10:27

Jeśli jeździsz w trasie będzie ok. Sam egzemplarz też wygląda sensownie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Cze 2016, 11:03

A jeśli chodzi o tą rejestracje? Dlaczego historia pojazdu i OC pokazuje błędy?
coxini
Nowicjusz

Auto: Nie mam

15 Cze 2016, 12:24

Tego ci nie powiem, bo nie wiem. Najlepiej dopytać telefonicznie
mike
Moderator
Awatar użytkownika

15 Cze 2016, 15:51

Moim zdaniem trochę tanie to auto, bo to są ceny dobrego A3 1,9 tdi 130 albo Golfa IV, a tutaj 2005 wyższy wariant wyposażenia, kierownica 3-ramienna, pełna automatyczna klima, jedynie 3 drzwiowy.

Mógł wg mnie dostać w tył.

Jak poda Ci sprzedająca datę pierwszej rejestracji ale nie w kraju tylko ogólnie to na stronie historia pojazdu gov, sprawdzisz wszystko, łącznie z przebiegiem tylko że to jest od czasu jak podczas przeglądów diagności rejestrują aktualne cyferki.
Ale coś się dowiesz.
Obejrzeć można aczkolwiek trochę tani moim zdaniem.

Przy oględzinach sprawdź dobrze sprzęgło/koło dwumasowe bo to trochę kosztuje a często ludzie pozbywają się aut i już tego nie robią.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

15 Cze 2016, 16:19

Auto będziesz użytkować w mieście czy trasie? Ile km rocznie?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jakie modele i wersje oferują japońskie marki?
    Toyota GR Supra i Lexus LC to dobrze znane auta z Japonii. Toyota i Lexus proponują jednak nie tylko bezkompromisowe auta dla fanów adrenaliny, ale też usportowione wersje popularnych modeli. Zaglądamy do oferty obu ...
    Rajdowy hat-trick Toyoty
    25 sierpnia 2019 r. trzy załogi zespołu Toyota Gazoo Racing zajęły całe podium ADAC Rally Deutschland. Przy okazji przypomnijmy inne, potrójne zwycięstwa Toyoty, które wydarzyły niegdyś się w Afryce. Hat-trick. ...

15 Cze 2016, 21:03

Cena okej, kto normalny da więcej za 3 drzwiowe auto? :roll:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

16 Cze 2016, 00:19

No zgadza się trzy drzwi, ale wolałbyś 1,6 mpi za to w 5 drzwiach? ja raczej nie, 5 drzwiowe 1,9 tdi z 2005 chodzą po 19 tys nierzadko, to myślę że te różnice w cenach są dziwne jak za same drzwi.
Poza tym są też wersje 1,6 właśnie to za 10k raczej nikt ich nie odda, nie wiem ja uważam że trzeba auto sprawdzić ale niecałe 15k do negocjacji za 2005 rok i 105 koni 1,9 tdi to dość mało wg mnie, nawet pomimo 3 drzwiowej wersji.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Rok produkcji: 2000

16 Cze 2016, 09:46

Lovato34 napisał(a):No zgadza się trzy drzwi, ale wolałbyś 1,6 mpi za to w 5 drzwiach? ja raczej nie, 5 drzwiowe 1,9 tdi z 2005 chodzą po 19 tys nierzadko, to myślę że te różnice w cenach są dziwne jak za same drzwi.
wytłumaczę Ci to na przykładzie Twojej logiki i Audi a3 8l.
My narzekamy na 1.6 polecając 1.8/1.8t, natomiast Ty twierdzisz, że to świetne auto do codziennej jazdy dla student/a/tki, babci, matki z dzieckiem, Janusz na dojazdy do pracy, bo jest prosty i świetnie przyjmuje LPG. Ok, coś w tym jest, ale o ile takie 1.6 jest uniwersalne, tak ten Gulf jest dla wąskiej grupy odbiorców. Matka z dzieckiem go nie kupi, bo 3d i z fotelikiem będą totalne męki, że przyjemniejszy będzie upadek ze schodów. Babcia nie kupi, bo za drogi w eksploatacji i za mocny (Nm). Janusz też nie zwróci nań uwagi, bo już ma takie "drogie" auto, teraz potrzebuje hebla do dojazdów do pracy (8l 1.6 kupisz za 5-6k)
Dla kogo jest więc powyższe auto? Ja w nim widzę Sebixa, który lansuje się przy kolegiach i laskach w swoim "sportowym" aucie. Nie sądzę, aby ta grupa szukała aut droższych niż średnia rynkowa (no chyba, że jest stałym użytkownikiem forumsamochodowe, ale nie sądzę, bo żadna z takich osób nie kupi sobie VW). Moją teorię potwierdzają również ogłoszenia, w których auta 3d są tańsze od 5d czy kombi. Mam tutaj na myśli grupę aut, w których trzydrzwiowość została osiągnięta poprzez przedłużenie przednich drzwi i pozbycie się tylnych.
Są wyjątki typu Astra GTC czy Kia pro_ Cee apostrof d, ale tutaj podejście do tematu jest trochę ambitniejsze.
mike
Moderator
Awatar użytkownika