Golf V płyty CD

09 Maj 2017, 21:50

Cześć. Kupiłem dzisiaj golfa V rocznik 2007 i mam pytanie co to odtwarzania muzyki. Jak wciskam płyte orginalna to mi poszło, a jak wcisnąlem taka co sam nagrywałem (która chodzi na odtwarzaczu magnetofonym i np w radiu scoda octavia I 2010) a w moim golfie nie leci, pisze error. Jest to radio orginalne z golfa. Tutaj moje pytanie, czy musi być płyta z innym formatem piosenek bo aktualnego nie czyta, czy np jest tak że czyta tylko orginalne a takie nagrane samemu nie da rady ? Bo jak to drugie to szykuje sie wymiana radia :D Prosze o pomoc :)
Lofg
Nowicjusz

Auto: Seat cordoba

11 Maj 2017, 17:16

to płyta z nagraną muzyką czy nagranymi plikami mp3?
Jak to drugie to nie masz funkcji mp3 w radio i musisz nagrywać jako muzykę.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

11 Maj 2017, 21:45

Dzida czy myślisz że w gulfach z tego roku nie wystawiali jeszcze MP3?? :/
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Maj 2017, 17:34

Nawet dzisiaj trzeba dopłacać za głupie USB, gdzie koreańce od 10 lat pakują seryjnie- wtedy było kilka rodzajów radioodtwarzaczy w VAGach i nie wszystkie miały mp3 (np. w większości służbowych Octavii II nie ma)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

14 Maj 2017, 07:25

:? Co za patologia. Już płyty praktycznie z mody wyszły a tu jeszcze trzeba dopłacać za MP3 :wink: .
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Maj 2017, 13:22

Sprawa wygląda tak - jak jest czytnik DVD ( np do wgrywania oprogramowania z navigacji ), to jest mp3. Jak jest zwykłe CD ( nie ma fabrycznej navigacji z mozłiwością wgrywania aktualizacji z płyty ) to nie ma mp3 i trzeba nagrywać utwory w formacie Audio CD. Dlatego nigdy nie lubiłem samochodów z oryginalnymi radiami i navigacją. Bo nie ma samochodu, w którym dzisiaj jest mapa z 2017 roku, czyli aktualna. Nawet jakby chcieć kupować w serwisie najnowsze wersje navigacji, to nigdzie nie ma aktualnych - są sprzed kilku lat nawet...A kosztują wiele więcej niż normalna navigacja w sklepie...Nawet nówki sztuki samochody, prosto z salonu nie mają aktualnych map. Nie wiem, dlaczego producenci olewają tak klientów, ale niestety tak jest. To samo jest z mp3 - płyty CD i DVD juz dawno przeszły do lamusa ( mało kto ich używa ), a w najnowszych samochodach są przestarzałe radia z przestarzałymi navigacjami. Poprostu taka samochodowa patologia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Akumulator (nie)całkowicie bezobsługowy
    Wielu sprzedawców akumulatorów po dziś dzień spotyka się z zapytaniami ze strony klientów czym tak naprawdę jest akumulator bezobsługowy oraz czy akumulator zamontowany w ich samochodzie jest bezobsługowy? ...

14 Maj 2017, 23:00

Ok nagranie piosenek w formacie audio CD rozwiązało problem, wszystko działa. Dzięki wszystkim za pomoc :ok:
Lofg
Nowicjusz

Auto: Seat cordoba