Golf2 słabo kręci

01 Lis 2012, 11:52

W temperaturach +3 do -5 słabo kręci. Alternator sprawdzałem - ładuje dobrze, akumulator nowy. Został chyba rozrusznik. Tylko że problem jest taki, że na gazie kręci bardzo słabo (jakby akumulator był wyczerpany) a na benzynie bez problemu
Giacobbe91
Początkujący

Miejscowość: Strzelno

01 Lis 2012, 18:44

Nie ma gdzieś zwarcia w instalacji LPG?
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

01 Lis 2012, 19:14

Siemka. Ćwiczyłem już taki sam problem. nie wiem jak u Ciebie, ale w moim przypadku padał rozrusznik. po prostu myk był taki że paląc na bęzynie silnik miał mniejsze spręzanie i dla rozrusznika było łatwiej prebić kompresję. na gazie kompresja wzrastała i rozrusznik już nie dawał rady. spróbuj wykręcić świece zapłonowe i pokręć tak jak byś odpalał na benzynie i na gazie.... jeżeli nie ma róznicy trafiony jest rozrusznik. jeżeli na gazie cięzko dalej kręci PhantomASA1 ma rację, i szukaj zwarcia:) powodzenia
mechan12
Początkujący

Prawo jazdy: 07 08 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Koncepcyjne opony bez powietrza od Toyoty
    Toyota Motor Corporation pracuje nad pełnymi oponami, które mają obniżyć masę samochodów i poprawić osiągi. Opony pozbawione powietrza są opracowywane z myślą o autach elektrycznych i wodorowych. Toyota zaprezentowała ...