Golfiv 1,4 16v niedziała pędkościomierz

29 Wrz 2012, 19:24

Dzień dobry pętkosciomierz nie chodzi ani niedrgnie ja się chyba wykończe jak jadę to nic nie reaguje stoi w miejscu i zaóważyłem ze jak skręcam to wskazówka poziomu paliwa opada do 0ra i spowrotem idzie na swoj stan paliwa tak sprawdziłem bez[ieczniki przeczyałem ze to może byc 7 bezpiecznik sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i sa dobre a i przeczytałem że przy tej usterce to światła cofania nie świecą a u mnie świeca poza tym ze ten przedkosciomierz stoi w miejscu i nie pokazuje mi przejechanych km są same 00 może wie pan znów co to za usterka a może mi pan doradzić bo chce kupić vaga tylko dobrego tak mam golfa 4 1,4 16v rok prod 1999r no laptopa vindows 7
jendrzej35
Nowicjusz

Miejscowość: wałbrzych

30 Wrz 2012, 17:31

na początek sprawdź przewody od impulsatora. multimetr w łapkę i do dzielą.
pin 1 - kabel czarno/biały idzie do wtyczki T10a/2 a następnie do bezpiecznika 7
pin 2 - kabel biało/niebieski idzie do wtyczki T10a/10 a następnie jako kolor zielony do niebieskiej wtyczki zegarów pin 28
pin 3 - kabel brązowy idzie do wtyczki T10a/7 a następnie do masy.

jeżeli wszystkie przewody maja przejście. Wykonaj test budzików VAG'em.
w najgorszym wypadku wymiana impulsatora.
Waqa
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 21 06 2008
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Bora i Golf 4
Silnik: AJM, AKQ
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimno, ciemno, niebezpiecznie - trudne warunki drogowe
    Jesienią i zimą dni są krótkie i wcześniej zapada zmrok. To także oznacza, że częściej zdarza nam się jeździć samochodem, gdy jest ciemno. Złe warunki atmosferyczne w połączeniu ze zmierzchem mogą być bardzo niebezpieczne. ...
    Toyota Proace Verso (od 2016)
    To największa w historii Toyota o nazwie Verso, mogąca zabrać na swój pokład od 5 do 9 pasażerów. Została pomyślana jako uniwersalny pojazd zarówno do firm, jak i dla rodziny, lub też jako komfortowy ...