Golv IV czy Audi A3 , 1.9 Tdi

15 Lut 2015, 15:31

dzida napisał(a):Audi jest 3 lata młodsze co wielu Polaków rozpatruje jako wielką zaletę, ma oszczędniejszego i ulubionego przez Polaków diesla no i to audi czyli ulubieniec Polaków. Podsumowując wszystkiemu winny popyt ;)

aha :D Czyli przesadzona miłość rozumiem? Klapki na oczach?

a co z ta kontrola trakcji co pytałem o bmw? :D

Nie patrze na wiek naprawdę :) Chodzi o to ze moim głównym celem nie jest pracowanie ciągle na auto. Chce kupić włożyć ewentualnie na rozrzad płyny itp i o nim nie myśleć. Cieszyć się że on jest i czuć przyjemność na lata. Który bardziej pasuje ? zakładając ze nie spieszy mi się z kupnem (miesiąc dwa) i trafie na jakiś warty egzemplarz ? Mam znajomych maniakow bmw na pewno pomogą trafić w ewentualny egzemplaz
michalow
Nowicjusz

Auto: Corsa D
Silnik: 1.3 CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

15 Lut 2015, 15:40

michalow napisał(a):Czyli przesadzona miłość rozumiem? Klapki na oczach?

dokładnie, Polacy są gotowi dopłacić do znaczka aby mieć Audi i zazdrosnego sąsiada :D

ESP utrzymuje auto na zadanym torze ruchu tak by nie wyleciało z zakrętu przodem lub tyłem (podsterowność i nadsterowność) przyhamowując odpowiednie koła niezależnie od kierowcy, albo zmniejszać lub zwiększać prędkość obrotową silnika. Bardzo skuteczny system, bo kontroluje każde koło czego nie może zrobić kierowca.
Kontrola trakcji, czyli ASR ogranicza uślizg koła przy ruszaniu albo mocnym przyspieszaniu. W skrócie jak wciśniemy gaz do dechy to nie powinno kręcić się w miejscu. Z modułu ASR korzysta ESP tak jak i z modułu ABS.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

15 Lut 2015, 16:19

Czyli zima bez esp z asr moga byc problemy ? przy spokojnej jezdzie i oponach zimowych?

Jak bym patrzał i myślał aby komuś zaimponować to myślałem ze bmw było by lepsze niz a 3, ale nie ma ta droga :)

Mam mętlik, jadę teraz na długi weekend i przemyśle sprawę.

Ale bede analizował wasze za i przeciw na bierząco.

Tak na mój rozum za 13 max 14 tysi e 46 z sekwencja to chyba jakiejś w połowie solidnej będzie ciężko dostać co ?
michalow
Nowicjusz

15 Lut 2015, 16:26

michalow napisał(a):zima bez esp z asr moga byc problemy

esp i asr nie zastąpi zdrowego rozsądku i dobrego ogumienia więc raczej nie patrzyłbym na to

michalow napisał(a):Tak na mój rozum za 13 max 14 tysi e 46 z sekwencja to chyba jakiejś w połowie solidnej będzie ciężko dostać co ?

ta co wkleiłeś wygląda ładnie więc może trafić się uda ale bez napalania się
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

15 Lut 2015, 16:31

Najważniejsze przy kupnie to się nie napalać :D na spokojnie.

A jest tu taka możliwość wyszukiwania użytkowników po marce auta? szukałem a nie znalazłem, a bym sobie poszukał kogoś kto ma takie bmw na ten przykład:)
michalow
Nowicjusz

15 Lut 2015, 21:49

Użytkownik jiGsaw siedzi w temacie BMW oraz kirin88.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Daltonista na drodze - czerwony, żółty i zielony
    Prawidłowa interpretacja kolorów w pewnych okolicznościach drogowych bywa kluczowa dla zachowania bezpieczeństwa. Zdarza się to głównie, gdy zasady na drodze wyznacza sygnalizacja świetlna. Jak radzi sobie w ...
    Najnowsze BMW serii 7
    BMW serii 7 - luksus na miarę przyszłości. Ten najnowocześniejszy w historii bawarskiego koncernu model będzie można zobaczyć już 24 listopada 2015 r. na targach Fleet Market w Centrum EXPO XXI w Warszawie. BMW serii 7 – ...

16 Lut 2015, 13:17

Poczekaj i poszukaj tego golfa. To owiele lepsze rozwiązanie niż audi. Jak poszukasz przez jakiś czas to możesz natrafić na perełkę. Bez jakiej kolwiek stłuczki, mały przebieg. Cud, miód, malina. Tylko potrzeba na to czasu.a teraz ta młodzież taka porywcza. Znaleźć dobry samochód to jak z dziewczyną. Trzeba trochę pojeździć żeby coś ciekawego się trafiło.
frodan
Nowicjusz

Auto: A3

16 Lut 2015, 14:43

frodan napisał(a):Znaleźć dobry samochód to jak z dziewczyną. Trzeba trochę pojeździć żeby coś ciekawego się trafiło.

Albo od razu wiedzieć czego się szuka, mając konkretne wymagania i twardo stąpając po ziemi. Polecam :ok:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

16 Lut 2015, 18:16

frodan napisał(a):Znaleźć dobry samochód to jak z dziewczyną. Trzeba trochę pojeździć żeby coś ciekawego się trafiło.

niektórzy klepną i puszczą dalej :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Lut 2015, 20:11

W trym tygodniu ogarniam corse ( polerka plus pranie)
Wystawie ja i w miedzy czasie bede patrzał. Chyba mi przeszło z BMW mimo wszystko większe koszty eksploatacji. Bede myślał nad audi albo golf,

A ty kolego dlaczego bardziej golf niż audi? :)
michalow
Nowicjusz

17 Lut 2015, 20:15

Golf to samo co Audi tylko trochę tańsze z racji znaczka. Jeszcze taniej wyjdzie Seat Leon albo Skoda Octavia, a technika dalej taka sama ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

17 Lut 2015, 21:41

a jeszcze taniej Astra, która nie jest tak oklepana i nie buchną Ci jej. :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Lut 2015, 22:25

Astra jest też oklepana, a po za tym cała masa tego we flotach jeździło, więc też nie jest tak łatwo to auto kupić.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

17 Lut 2015, 22:31

Nie bardziej oklepana niż Golf/A3 i pochodne. Jeździły bo wytrzymywały tam, znaleźć spokojnie znajdzie, tylko nie napalać się na rocznik i cenę. Szukać z 1.8 w dobrym wyposażeniu. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Lut 2015, 23:02

Jakoś specjalnie mniej też nie. Tam gdzie stoi jakiś Golf, znajdzie się też Astra.Jak dla mnie, to jest tak samo oklepane auto jak Golf czy pochodne. i pod tym względem akurat nie punktuję :)
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI